0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2025. február 13.

10 egészséges ital, amivel a folyadékpótlás még élvezhető is lesz

Mindenki tudja, mi a legfontosabb a nyári hőségben: víz, víz és víz. Még akkor se vásároljunk cukros üdítőitalokat, ha már kicsit ráuntunk a vízre: helyette inkább kortyoljuk az alábbi 10 egészséges folyadékot!

Nem kérdés, hogy a megfelelő mennyiségű folyadékpótlás elengedhetetlen-e. Az már viszont igen, mit igyunk, ha fontos egészségünk, ám édes szájunknak is kedveznénk. A megoldás egyszerűbb és olcsóbb, mint gondolnánk: ízesített víz. Természetesen házilag, cukor nélkül elkészítve, hogy a folyadékpótlás ne növelje cukorbevitelünket – azt hagyjuk meg inkább kedvenc fagyinknak.

Az alábbiakban a Real Simple portál tippjeit osztjuk meg arról, hogyan ízesítsük vizünket. A 10 mennyei ital elkészítéséhez ráadásul nem is kell profi konyhatündérnek lennünk.

Fogyaszthatjuk otthon, jégkockával, de akár egy üvegben magunkkal is vihetjük, hogy felfrissítsen a forró nap alatt.

Rozmaring, málna és gyömbér

málnás víz

A fűszer-és gyógynövények találkozásából a gyümölcsökkel szinte mindig csak jó sülhet ki. Persze, nem mindegy, mit mivel párosítunk. Adjunk friss rozmaringot, gyömbért és édes málnát a vízhez, a gyümölcsös ízkavalkád érdekében!

A rozmaring és a gyömbér segíti az emésztést, valamint gyulladáscsökkentő hatást tulajdonítanak nekik. A bogyós gyümölcsök, így a málna is, remek antioxidánsforrások.

A frissítő elkészítéséhez felvágjuk apró darabokra a gyömbért, majd a rozmaringgal és az egész málnaszemekkel együtt felöntjük vízzel.

Áfonya, citrom és kakukkfű

áfonyás víz

A citrom C-vitamintartalmával, az áfonya antioxidánsaival, míg

a kakukkfű aromaterápiás hatásával járul hozzá egészségünkhöz.

Citrom helyett akár limeot is használhatunk. Karikázzuk fel a citrust és a többi összetevővel együtt dúsítsuk vele vizünket.

Szőlő és rozmaring

szőlő, rozmaring

A rozmaring szőlővel ínycsiklandó kombinációt alkot. Ha ezt választjuk, a folyadékpótlás mellett még immunrendszerünket is erősítjük, a gyümölcs polifenoltartalmának köszönhetően. Sőt, a szőlőszemeket akár fagyasztva is hozzáadhatjuk, „jégkockaként”.

Forrás: nagyarmezogazdasag.hu/realsimple.com

Magazin ajánló: