Nem kérdés, hogy a megfelelő mennyiségű folyadékpótlás elengedhetetlen-e. Az már viszont igen, mit igyunk, ha fontos egészségünk, ám édes szájunknak is kedveznénk. A megoldás egyszerűbb és olcsóbb, mint gondolnánk: ízesített víz. Természetesen házilag, cukor nélkül elkészítve, hogy a folyadékpótlás ne növelje cukorbevitelünket – azt hagyjuk meg inkább kedvenc fagyinknak.
Az alábbiakban a Real Simple portál tippjeit osztjuk meg arról, hogyan ízesítsük vizünket. A 10 mennyei ital elkészítéséhez ráadásul nem is kell profi konyhatündérnek lennünk.
Rozmaring, málna és gyömbér
A fűszer-és gyógynövények találkozásából a gyümölcsökkel szinte mindig csak jó sülhet ki. Persze, nem mindegy, mit mivel párosítunk. Adjunk friss rozmaringot, gyömbért és édes málnát a vízhez, a gyümölcsös ízkavalkád érdekében!
A frissítő elkészítéséhez felvágjuk apró darabokra a gyömbért, majd a rozmaringgal és az egész málnaszemekkel együtt felöntjük vízzel.
Áfonya, citrom és kakukkfű
A citrom C-vitamintartalmával, az áfonya antioxidánsaival, míg
Citrom helyett akár limeot is használhatunk. Karikázzuk fel a citrust és a többi összetevővel együtt dúsítsuk vele vizünket.
Szőlő és rozmaring
A rozmaring szőlővel ínycsiklandó kombinációt alkot. Ha ezt választjuk, a folyadékpótlás mellett még immunrendszerünket is erősítjük, a gyümölcs polifenoltartalmának köszönhetően. Sőt, a szőlőszemeket akár fagyasztva is hozzáadhatjuk, „jégkockaként”.