Rózsák (Rosa)
A klasszikus kedvencek, szárítva pedig időtlen szépséget kölcsönöznek a csokroknak. Finom szirmaikkal és gazdag színekkel romantikus hangulatot varázsolnak minden elrendezéshez.
Fátyolvirág (Gypsophila)
Apró, fehér virágai szárítva is jól megőrzik formájukat és színüket.
Eukaliptusz (Eucalyptus spp.)
Levelei ezüst-zöld árnyalatukkal és frissítő illatukkal tökéletesek arra, hogy zöld kiegészítőt adjanak a készítményeknek. Szépen száradnak és évekig kitartanak.
Borzaska (Nigella damascena)
Finom, csipkés lombozatot és bájos, kék, fehér vagy rózsaszín virágokat tartalmaz. Miután a virágok elhalványulnak, egyedi, dekoratív maghüvelyeket képeznek, amelyek tökéletesek a szárításhoz. Ezek a maghüvelyek érdekes elemet adnak a szárított elrendezésekhez, szeszélyes és légies tapintást kínálva, amely gyönyörűen kiegészíti a többi szárított virágot.

Bíborka (Globe Amaranth)
Celózia (Celosia argentea)
A Celosia, különösen a kakastaréj egyedi, agyszerű megjelenésű és virágszárítás során is megőrzi élénk színeit. Egzotikus elemet ad a csokrokhoz.
Szalmarózsa (Helichrysum bracteatum)
Fényes, papírszerű virágaiért kedvelik, melyek szárításkor is megőrzik élénk árnyalatukat és szerkezetüket, így a szalmarózsa is kiváló választás hosszan tartó virágkompozíciókhoz. Tartóssága és feltűnő megjelenése színt és textúrát kölcsönöz minden szárított csokornak, növelve annak vizuális vonzerejét és hosszú élettartamát.
Fontos a megfelelő módszer kiválasztása virágszárítás során. A légszárítás a leggyakoribb módszer.
Szárítás közben tartsa távol a virágokat a közvetlen napfénytől, hogy elkerülje kifakulásukat. A sötét, hűvös hely segít megőrizni az élénk színeket.
Ez is érdekelheti: