A fogyasztásának azonban vannak javallatai. Lehet alkalomszerűen inni, de a legjobb, ha kúrákat tartunk.
– Úgy érdemes fogyasztani, s várni a hatást, ha rendszeresen isszuk. Kísérleteztek vele, hogy melyik forma a leghatékonyabb. Ezek szerint létezik egy-, kettő- és háromhetes kúra.
Utána naponta növelni kell az adagot. A reggeli búzafű felér a kávéval, sőt, többet is nyújt annál. Míg a kávé hatása viszonylag gyorsan elmúlik, a búzafűléé tartós marad, hosszú időre energiát biztosít a fogyasztója számára. A hatásokat mi is vizsgáljuk. Van egy barátom, aki másfél hónapja kúraszerűen issza, s azt mondja, hogy sokkal erősebb, jobban bírja a munkát, tűri a stresszt. Aludni is jobban tud. Este lecsukja a szemét, s már alszik is, ráadásul reggel energikusan ébred. Ez pedig mind a búzafűlé jótékony hatása.
Kezdik újra felfedezni
– Régen ismert növény volt. A búzafű gyógyító tulajdonságának története több mint 5000 éves múlttal rendelkezik. Egyes állítások szerint az ókori Egyiptom lakói „Isis ajándékának” nevezték a Nílus partján növekvő zöld füvet, amelynek fogyasztásától immunrendszerük átlagon felülivé erősödött. Írásos emlékek az Ótestamentumban található Dániel könyvéből származnak, mely Nabukodonozor királyt említi, aki hét évig fűféléket fogyasztva nyerte vissza mentális tisztaságát és testi erejét.
A középkor idején a fűfélék, így a búzafű is háttérbe szorult. Jelentőségét „csak” a XX. századra nyerte vissza, mégpedig Edmund Bordeaux Szekely révén, aki lefordította Dániel könyvét, így hozzájutott az egészséges táplálkozás alapjaihoz. Az emberek kezdik újra felfedezni a búzafüvet. Annak jótékony hatásairól rengeteget beszélgetek a vásárlóimmal, akik közül legtöbben visszajárók. Érdeklődnek a növényről, annak feldolgozásáról, s persze arról, hogy mi mindenre jó. Öröm, és nagyon jólesett, hogy sokan gratuláltak már a termékekhez. El kell mondanom, hogy rengeteg tanulmányt olvastam róla. Ezek és a tapasztalatok alapján kijelenthetem, hogy a búzafűlé az „élet nektárja”. E mottó mellett dolgozom fel, s ajánlom mindenkinek.
Nagy odafigyelésre van szükség. Maximálisan be kell tartani a szabályokat, odafigyelve minden apró részletre. A mai napig átnézem a lépéseket, hogy minden a legpontosabban menjen. Nagyon lényeges ez, mert emberek fogyasztják, a minőség ennek megfelelően a legfontosabb.
A Labovszky Bio Búzafűlé nevet viselő vállalkozás – melyet őstermelőként, családi gazdaság keretében működtetnek – fejlesztésekben is gondolkodik.
– A vásárlói igényeket szem előtt tartva kívánjuk bővíteni a termékek mennyiségét. Erre fel vagyunk készülve. Ahogy mondtam, más technikák, feldolgozási módok kísérletezésével is próbálunk előbbre lépni.