Az amerikai Indiana-i Egyetem legújabb, iparági támogatással megvalósult kutatása szerint a rendszeresen diót (vagy más olajosmagvakat) fogyasztó tinédzserek és fiatal felnőttek kevésbé hajlamosak az elhízásra, mint azok, akik nem esznek ilyen élelmiszert.
Az eredmény különösen a fiatal felnőtt nők esetében mutatott szignifikáns eltérést az olajos magvak rendszeres fogyasztói és más csoportok között. A tinédzserek és a fiatal felnőtt férfiak körében nem találtak ilyen jellegű összefüggést.
A kutatás eredménye persze lényegesen nem új, azt az iparági szereplők marketingcélokkal rendelték meg, és nyilván a fiatalokat szeretnék vele megszólítani. Azt már korábban megállapították ugyanis – igaz nem korcsoportokra lebontva -, hogy magas zsírtartalmuk ellenére segíthet a fogyásban a magvak napi szintű fogyasztása. Ezen kívül pedig még további számtalan pozitív hatása van ezeknek a terményeknek az emberi szervezetre, hiszen sok hasznos tápanyag található bennük. Ugyanakkor a népszerű, sózott magvakkal érdemes vigyázni, mert a túl sok só fogyasztása már nem ajánlott.
További érdekességek:
Vége a hagyománynak? A spanyolok már inkább ezt használják olívaolaj helyett
Semmiképp ne fogyaszd ezt a 3 ételt – hacsak nem szeretnél bőrproblémákat!