A minőség fenntartásának kulcsa a kiváló alapanyag, a modern eszközök, az évtizedes tapasztalat és a hagyományos módszerek együttes alkalmazása. Ezeknek köszönhetően egy fenntartható gazdaságot sikerült létrehoznunk – fogalmaz Balogh Péter, a számos hazai és nemzetközi elismerést elnyert Balogholaj nevű cég alapítója, vezetője.
– Őstermelőként, Zala vármegyében, Kerkabarabáson 1997 óta foglalkozunk olajtök-termesztéssel. Fő profilunk a tökmagolaj. Elárulom, kicsit kényszerpálya volt ez az egész.
Aztán, bár felment a tökmag ára, maradtunk az olajnál, mert arra kialakult a vevőkörünk. 2000 óta tehát, a piaci igényekhez igazodva, tökmagolajat forgalmazunk, amely később dió-, mák-, lenmag, kendermag-, szőlőmag-, máriatövismag-, sárgabarackmag- és csipkebogyómag-olajjal egészült ki az egészségmegőrzés jegyében – fogalmazott Balogh Péter.

– Családi gazdaságunk Zala megyében, Hetés, Göcsej és az Őrség ölelésében, a Kerka-völgyében található, ahol termékeink alapanyagát termeljük meg őstermelőként, ügyelve a magas fokú környezetvédelemre, minimális vegyszert használva a termelésben. E szemléletmód mellett arra is ügyelünk, hogy
Emellett a préselés után fennmaradt úgynevezett „pellet” is fontos része a feldolgozási folyamatnak, hiszen finomra őrölt magőrlemények lesznek belőle, vagy a termőföldre visszajuttatjuk tápanyagként, illetve állatok takarmányozásához használjuk fel. Fontos megemlíteni, hogy Szécsiszigeten, a termelői piacon egyéb, szezonális termékekkel is várjuk vásárlóinkat: különféle savanyúságokkal és ízletes lekvárokkal, gyümölcslevekkel, házi tojással, zöldség-gyümölccsel, olajos magvakkal. Folyamatosan igyekszünk bővíteni portfóliónkat új, izgalmas és ízletes termékekkel. Szeretjük a nagyszerű, tökéletes ízeket így a természettel együttműködve, a legnagyobb gondossággal és átláthatósággal dolgozunk ezért.
Balogh Péter kiemelte: az ember egészsége nagyban függ életmódjától és táplálkozásától. Sok betegség megelőzhető, visszafordítható szervezetünk erősítésével, karbantartásával, a szükséges és hiányzó elemek bevitelével, folyamatos pótlásával. Egészségünk megőrzésében és a megbetegedések megelőzésében jelentős szerepet játszanak a növényi olajok, a bennük lévő telítetlen zsírsavaknak és vitaminoknak köszönhetően. A régi gyógyászatból közismert jótékony hatásaik vannak, egyben a konyhákban is változatos ízvilágot biztosítanak némely ételnek.