A repceméz az érzékeny gyomor kezelésére kiváló. Ha az valamiért nem kívánatos, az akácméz megér egy próbát, de napraforgómézet kifejezetten tilos érzékeny gyomorral fogyasztani. Az akácméz van a legjobb hatással csontképzési zavarokra, mégpedig magas kálciumtartalma miatt. Kiugró vastartalma miatt az akác és a repceméz a megfelelő választás a vérszegénységre. A napraforgóméz támogatja a prosztatával, vizelési nehézségekkel kapcsolatos problémákat.
Magas E-vitamin-tartalma miatt a napraforgóméz a leginkább javasolt az antioxidáns kúra támogatásához. A nektár hasznos beltartalmi értékét ötvöző vegyes virágméz kitűnő választás az általános egészségmegőrzés támogatására. Mindezt érdemes tudni, amikor a mézek fogyasztása, használata mellett döntünk. Talán nem is tudok még egy olyan élelmiszert mondani, ami ennyire széleskörű jótékony egészségügyi hatással bír.

Az elmúlt években akadtak gondok az európai mézpiacon, megjelentek ugyanis hamisítványok, innen-onnan származó termékek, melyek minősége nem felelt meg az előírásoknak és természetesen a vásárlói elvárásoknak sem.
– Kétségtelen, hogy a méz bizalmi termék, s az is, hogy a magyar termékek mindig is kiváló minőségűek voltak, s ma is azok – fogalmazott Bakonyi Barnabás.
Ez az igazi elismerés számunkra, amiért érdemes dolgozni. Öröm, hogy sok törzsvásárlónk van, köztük a környékről, de a Balaton-parton is szoktunk árusítani. Egyaránt jönnek magyar és külföldi vendégek. A célunk egyébként az, hogy minél több mézet adjunk el a vásárlóknak, keveset kelljen leadni a felvásárlóknak.
Bakonyi Barnabás nem tervezi, hogy bővíti a méhészetét, sem a családok számát, sem a termékek mennyiségét nem kívánja növelni.
– Ahogy mondtam, jelenleg 200 és 300 közti családdal dolgozom, ez nem kis számot jelent a méhészetben. Bár rendelkezem a szükséges eszközökkel, ez az a kategória, amit egy család még önállóan fel tud vállalni. Állandó dolgozónk nincs, a szezonban azonban igénybe veszünk segítséget. A munka rengeteg, örülünk, ha ebben a felállásban minden gond nélkül tudunk dolgozni. A méhészet nagy odafigyelést igényel, ahogy a méz elkészítése is. Egy-egy munkafolyamat 2-3 nap alatt megy le a telephelyek között, precízen kell szervezni és dolgozni. Ez nagyban hozzátartozik ahhoz, hogy kiváló minőségű mézet tudjunk produkálni, kínálni – tette hozzá Bakonyi Barnabás.