0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2025. január 20.

Különleges sörök, nem csak sörkedvelőknek

Adventhez közeledve Magyar Sörgyártók Szövetsége szokásos ünnepelésre várta partnereit. Ha valaki sört iszik, ritkán jut eszébe, hogy a sör főzése, nevelése művészet, ami hagyományokat, tradíciókat igényel.

Nagy előnye, hogy négy természetes összetevője – a komló, a maláta, a víz és az élesztő – számtalan variációs lehetőséget ad a sörfőző mester kezébe. Erről győződhettünk meg a kis ünnepségen. sörök

„Megpróbáljuk a söröket párosítani a hagyományos magyar ételekkel, ebben a 4 százalékos, finom, könnyű lágertől egészen a 7,3 százalékos nehéz baksörig terjed a kínálat.

Az ételpárosításokat egy sör gasztronómus segítségével állítottuk össze, a kínálólapon, az ételek melletti számok jelzik, hogy egyes ételekhez milyen sörök ajánlottak.

Ugyanakkor minden vendég maga is párosíthatja a söröket, ahogyan jónak látja és ossza meg, vajon sikerült-e az egyéni elképzelés, vagy maradnának a sörgasztronómus javaslatánál”- köszöntötte a megjelenteket a Szövetség igazgatója, Kántor Sándor.

A bemutatott söröket négy nemzetközi nagyvállalat és 2 hazai kisüzem hozta el. Egyikőjüknek sem volt könnyű az elmúlt 11 hónap. Az évközbeni nyilatkozatok óvatos optimizmust sugalltak, hogy az értékesített mennyiséget tekintve 3-5 százalékos pozitívummal fogja zárni az ágazat, szemben a tavalyi évvel, amikor mínusz 10 százalékkal tudta teljesíteni az iparág az éves forgalmát. Azóta a kezdeti optimizmus is elpárolgott.

A szakmabeliek azt mondják, örüljünk, ha az év végén nullával zárnak.

Az idei nehéz év sem szegte kedvét az iparágnak: folytatódni fognak a megkezdett innovációk, beruházások. Mindezek már csak azért is, mert ha idén nem jelentek volna meg azok az innovációk, amik közül jónéhányat az eseményen is bemutattak a palackokban, illetve a csapoknál, akkor ennél sokkal rosszabb eredményre számíthatott volna az ágazat.

Ami mindenféleképpen bizonyos, hogy továbbra is nő a prémium szegmens forgalma.

Ez az elmúlt évtizedekben mindig válságállónak mutatkozott, és most is úgy tűnik, hogy a nehéz gazdasági helyzet ellenére sokkal kevésbé érzékeny a fogyasztói kereslet csökkenésére. „Amiért különösen boldog vagyok, hogy az alkoholmentes kategória tovább növelte a részesedését a teljes forgalomban, ez jelenleg már 8,5 százalék. Ezekből a termékekből is hoztunk mintát”- magyarázta az igazgató. Az ünnepség is kiváló alkalmat teremtet arra, hogy felhívják a figyelmet a felelős és tudatos alkoholfogyasztásra. Éppen ezért az elmúlt évekhez képest annyi változtatást tettek, hogy minden egyes helyszínen feltüntették, hogy az a sör, amit a csapokon kínálnak, hány százalékos alkoholtartalommal rendelkezik.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu

Magazin ajánló: