Bármennyire is pepecselős, a karácsonyi hangulatot legjobban talán a mézeskalácskészítés hozza meg decemberben. A Huffpost portál profi cukrászokat kérdezett arról, mi is a tökéletes mézeskalács titka. Tippeiket megfogadva elkerülheted a konyhai katasztrófát, és kifogástalan finomságokkal varázsolhatod el szeretteidet.
Nem használsz elég fűszert
Nincs is rosszabb, mint beleharapni egy ízetlen mézeskalácsba. Annak érdekében, hogy ezt elkerüld, érdemes többféle fajtájú és állagú fűszert használni.
Így ízletesebb, komplexebb ízvilágú süteményt készíthetsz. Ám vigyázz: ha mézeskalácsházat készítesz, ne használj kandírozott gyümölcsöket, mivel attól nem lesznek simák a ház falai.
Nem pihenteted a mézeskalács tésztáját
A mézeskalács tésztáját azért fontos pihentetni sütés előtt, hogy összeérhessenek az ízek és megakadályozzuk, hogy túlságosan szétterüljön sütés közben. A hideg tésztában ugyanis szilárd a vaj, így kedvezőbb lesz az állaga a sütéshez. A mézeskalácstésztát legalább egy éjszakán át hagyd a hűtőben pihenni, mielőtt kiszaggatnád és megsütnéd. Az igazán profik összegyúrás, nyújtás és szaggatás után is hűtőbe teszik!