0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2025. január 21.

Ünnepi katasztrófák: 5 végzetes hiba, amit elkövetsz mézeskalács készítésekor 

Ha nemsokára mézeskalácsfigurák vagy -házikó készítésére adnád a fejed, fontos, hogy tisztában legyél ezzel az 5 hibával, hiszen alááshatják a sikeres ünnepi készülődést. 

Bármennyire is pepecselős, a karácsonyi hangulatot legjobban talán a mézeskalácskészítés hozza meg decemberben. A Huffpost portál profi cukrászokat kérdezett arról, mi is a tökéletes mézeskalács titka. Tippeiket megfogadva elkerülheted a konyhai katasztrófát, és kifogástalan finomságokkal varázsolhatod el szeretteidet. 

mézeskalács, karácsony, sütemény
Fotó: pxhere.com

Nem használsz elég fűszert 

Nincs is rosszabb, mint beleharapni egy ízetlen mézeskalácsba.  Annak érdekében, hogy ezt elkerüld, érdemes többféle fajtájú és állagú fűszert használni.

Használj például friss, kandírozott és szárított, őrölt gyömbért is a tésztához!

Így ízletesebb, komplexebb ízvilágú süteményt készíthetsz. Ám vigyázz: ha mézeskalácsházat készítesz, ne használj kandírozott gyümölcsöket, mivel attól nem lesznek simák a ház falai. 

Nem pihenteted a mézeskalács tésztáját 

A mézeskalács tésztáját azért fontos pihentetni sütés előtt, hogy összeérhessenek az ízek és megakadályozzuk, hogy túlságosan szétterüljön sütés közben. A hideg tésztában ugyanis szilárd a vaj, így kedvezőbb lesz az állaga a sütéshez. A mézeskalácstésztát legalább egy éjszakán át hagyd a hűtőben pihenni, mielőtt kiszaggatnád és megsütnéd. Az igazán profik összegyúrás, nyújtás és szaggatás után is hűtőbe teszik! 

Forrás: magyarmezogazdasag.hu/huffpost.com

Magazin ajánló: