A tavaszit friss szőlőkacsokkal ízesíti, ami üde, zöld, citrusos aromát kölcsönöz az italnak, a nyáriba a félszigeten található gyógynövények kerülnek, a kakaóval és kávéval gazdagított őszi jelzi, hogy hűvösre fordult az idő, a télit pedig a hegyre hullott hóból készíti szegfűszeg és fahéj ízesítéssel. Említésre méltó még a Fish & Gin for Beckham and co., amely abból az alkalomból készült, hogy a focilegenda Norvégiában horgászott egy folyón. A horgászat szervezője rendelte meg a limitált szériás gint, amibe természetesen annak a folyónak a vize került, amiből a focisztár remélhetőleg sok halat fogott.

Az életben sokszor jól jön, ha az ember több lábon áll.
Ám az ott élőket nem kötik olyan érzelmi szálak a hungarikumhoz, mint bennünket, a pálinka nem vált kedvencükké. Így most az ízlésükhöz közelebb álló cider születik az almákból.
A borkészítés nemcsak a földrajzi és éghajlati viszonyok miatt nagy kihívás Norvégiában, hanem az értékesítés szempontjából is, hiszen a szeszkereskedelem állami monopólium. Így a borászatban, vagy esetleg webshopon sem tudja eladni a termékeit, és még a közösségi médiában sem teheti közzé, hogyan és milyen bor, gin, cider készül a félszigeten. Azt mondja, így is nagy az érdeklődés, sokan ellátogattak már hozzá megnézni az ültetvényt és megkóstolni a bort, amiből mindenkinek adhat egy 2 centiliteres kóstolót.
Azt viszont elérte, hogy az állami szeszboltokba bekerülhetnek a termékei. A gin és cider már kapható, és remélhetőleg jövőre megkóstolhatják az érdeklődők azt is, milyen a világ legészakibb szőlőültetvényén készült bor.
Ajánljuk még: