A feldolgozóipar elsősorban sárgarépalevet gyárt belőle, amelynek mintegy 70 százaléka a hazai piacon kel el, 30 százalékát pedig exportálják. Legnagyobb exportpartnerünk Japán.

A sárgarépához hasonlóan a petrezselyemgyökér termelése is speciális tudást és tapasztalatot igényel. A sárgarépa kelése és korai fejlődése igencsak hektikus, ráadásul vízigényes növény, a teljes felültetet rendszeresen öntözniük kell a gazdálkodónak.
Ennek fő oka, hogy az elmúlt néhány évben nagyon magas árat fizetett a piac a zöldségért, ami sok termelőt ösztönzött, ráadásul a sárgarépával ellentétben nem csak a kifogástalan külalakú terméket veszik át az áruházláncok.

A petrezselyemgyökér Európa-szerte speciális termék, így például az eltérő gasztronómiai kultúra miatt Nyugat-Európában szinte egyáltalán nem fogyasztanak petrezselyemgyökeret. Ennek megfelelően az exportunk főként a környező országokra korlátozódik.
A termelés tekinteteben az utóbbi 10 évben a makói régió jelentősége csökkent, ezzel párhuzamosan azonban Békés vármegyében egy új termőterület jött létre, de a mórahalmi és szabadszállási régió is erősödött.