A feladatok között egy-egy szakterület legkülönbözőbb kihívásai szerepelnek – tájékoztatták a szervezők az MTI-t. A kiírás szerint a szakácsoknak vendégváró falatkákat és egy ötfogásos ínyenc menüt kell elkészíteniük. A cukrászok többek között dísztortával, tányérdesszerttel és apró finomságokkal versenyeznek, de indulhatnak cukrászati artisztika és cukorvirág-készítés kategóriában is.
A különböző ételkészítő szakmákat összefogó versenyt a városi sportcsarnokban rendezik meg, az elkészült ételsorokat, süteményeket és terítékeket a nagyközönség 12 órától 17 óráig díjtalanul megtekintheti.
A rendezvény jelentőségét növeli, hogy a tanulók együtt versenyeznek a felnőttekkel, akik tudásukkal és a nemzetközi programokon szerzett tapasztalataikkal motiválják a kezdőket a fejlődésre és a tanulásra.
