A siker titka a családias légkör, és a hatékony munkaszervezés
Miklós így gondolkodik a sikerről: „Sok ember abban látja a sikert, hogy mekkora vagyon felett diszponál, vagy mekkora a cég üzemmérete. Pedig a siker egészen más. Már betöltöttem a 60. évemet. Eléggé színes életutat jártam be, de elmondhatom, hogy mégis most élem a legszebb éveimet.
Miért? A feleségem a kezdetektől hűséges támaszom és potenciális segítség az üzleti életben a mai napig is. Van két nagyszerű fiam és két kiváló menyem, akikkel együtt dolgozhatok
Az élet lehetővé tette, hogy ne pusztító fegyvereket, vagy ártalmas és értelmetlen dolgokat állítsunk elő, hanem a fizikai és mentális egészségre kiváló élelmet és szórakozást biztosítsunk. Mindent egy olyan munkatársi környezetben, ami kiemelkedő. Élvezet minden munkanap!”
A vállalkozás filozófiája szerint a siker kulcsa a folyamatos tanulás, a tapasztalatszerzés és az alkalmazkodás. A tulajdonosok szerint a haltermelésben is fontos a kreativitás és az újítások iránti nyitottság. Kovács Miklósnak és a fiainak célja, hogy a vállalkozás a jövőben is a minőségi haltermelésre és a horgászok magas színvonalú kiszolgálására törekedjen.

A generációk együttműködése ─ a családi vállalkozás ereje
A Tokaji-Hal sikertörténetében kiemelkedő szerepe van a generációk közötti együttműködésnek. Az apa tapasztalata, a nagyobbik fiú Dávid újító szelleme, anya megfontoltsága és a kisebbik fiú, Péter racionalitása eredményezte a vállalkozás mai sikerét.
A vállalkozásban a családtagok mellett a munkatársak is fontos szerepet játszanak. A tulajdonosok a munkatársakat családtagként kezelik, a dolgozók pedig megbecsülik a munkahelyüket és a jó fizetést. A vállalkozásban kialakult családias légkör a hatékony munkavégzés egyik alapfeltétele. A hatékonyságot pedig erősíti az, hogy a feladatokhoz igazított létszámmal dolgoznak.
A jövő tervei ─ folyamatos fejlődés, új kihívások
A tapasztalatokra alapozott újító szellem jegyében a jövőben is új technológiákat kívánnak bevezetni a haltermelés hatékonyságának növelése érdekében. Cél, hogy a Tokaji-Hal a jövőben is meghatározó szereplője legyen a magyar haltermelésnek.

Fotó: Csatlós Norbert