Tejszínes tormahabot először finnül tanuló egyetemistaként a budapesti finn nagykövetségen ettem: ezt szolgáltak ugyanis fel a füstölt rénszarvashúshoz.
De a tejszínes hab mindenféle füstölt húsnak kiváló kísérője, készüljön nyers vagy ecetes tormából.

Tormahab friss tormából
A tormát hámozzuk meg, reszeljük le! A tejszínhez keverjünk kevés porcukrot, csipetnyi sót és verjük kemény habbá! Óvatosan forgassuk össze a tormát a habbal! 1 dl tejszínhez 2 evőkanálnyi reszelt tormát számítsunk! Pikánsabb végeredményt kapunk, ha a tormát meglocsoljuk egy kis frissen facsart citromlével.
Tormahab bolti ecetes tormából
Keverjünk össze 3 dl habtejszínt 200 gramm ecetes reszelt tormával, ízesítsük kis cayenne borssal, esetleg kis sóval, majd verjük habbá.