0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2025. április 21.

Unod az ecetes tormát? Készíts belőle habot!

A húsvéti sonka mellől nem hiányozhat a torma. Vannak, akik maguk reszelik és „ölik meg” ecetes lével, mások megveszik a bolti ecetes tormát. De ha valami újra vágyunk…

Tejszínes tormahabot először finnül tanuló egyetemistaként a budapesti finn nagykövetségen ettem: ezt szolgáltak ugyanis fel a füstölt rénszarvashúshoz.

De a tejszínes hab mindenféle füstölt húsnak kiváló kísérője, készüljön nyers vagy ecetes tormából.

forrás: mmg

Tormahab friss tormából

A tormát hámozzuk meg, reszeljük le! A tejszínhez keverjünk kevés porcukrot, csipetnyi sót és verjük kemény habbá! Óvatosan forgassuk össze a tormát a habbal! 1 dl tejszínhez 2 evőkanálnyi reszelt tormát számítsunk! Pikánsabb végeredményt kapunk, ha a tormát meglocsoljuk egy kis frissen facsart citromlével.

Tormahab bolti ecetes tormából

Keverjünk össze 3 dl habtejszínt 200 gramm ecetes reszelt tormával, ízesítsük kis cayenne borssal, esetleg kis sóval, majd verjük habbá.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu

Magazin ajánló: