0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2025. október 24.

Cukormentes élvezet: desszertek, amik stabilan tartják a vércukrot

Sokan úgy gondolják, hogy a cukorbetegség egyet jelent a desszertek örökre való elhagyásával. A valóság azonban ennél sokkal barátságosabb.

Megfelelő alapanyagokkal és tudatos választásokkal olyan édes finomságokat készíthetünk, amelyek nemcsak kielégítik az édesség utáni vágyat, de még a vércukorszint stabilizálásához is hozzájárulhatnak – írja a shefinds.com.

A kulcs a rostokban, fehérjékben és egészséges zsírokban gazdag összetevők használata, valamint a hozzáadott cukor minimalizálása. Íme 5 olyan édességötlet, amelyet cukorbetegek is bátran fogyaszthatnak – sőt, még élvezni is fognak!

Sült alma fahéjjal

A sült alma egy régimódi kedvenc, amely újraértelmezve tökéletes választás lehet azoknak, akik szeretnének figyelni a vércukorszintjükre.

Az alma rosttartalma segít lassítani a cukrok felszívódását, a fahéj pedig természetes vércukorszint-szabályozó hatásáról ismert.
Fotó: Andreia Joldes , Pixabay

Jesse Feder dietetikus szerint ez az egyszerű, de tápláló desszert nemcsak finom, hanem biztonságos is a prediabéteszesek és cukorbetegek számára. Az elkészítése is könnyű: csak meg kell sütni az almákat egy kevés fahéjjal megszórva – és már kész is a meleg, illatos, egészséges finomság.

Étcsokoládés diófélék

Ha valami ropogósra és csokoládésra vágysz, válaszd az étcsokoládéba mártott dióféléket, például mandulát vagy diót. Az étcsokoládé magasabb kakaótartalma miatt alacsonyabb cukortartalmú, mint a tejcsoki, a diófélék pedig rostban, fehérjében és egészséges zsírokban gazdagok.

Feder szerint az ilyen típusú édességek természetesen tartalmaznak kevesebb cukrot, miközben jóllakatóak és táplálóak.

Csak arra figyelj, hogy valóban magas kakaótartalmú, lehetőleg 70% feletti csokoládét válassz, és ne legyen benne hozzáadott cukor.
Forrás: shefinds.com

Magazin ajánló: