Megfelelő alapanyagokkal és tudatos választásokkal olyan édes finomságokat készíthetünk, amelyek nemcsak kielégítik az édesség utáni vágyat, de még a vércukorszint stabilizálásához is hozzájárulhatnak – írja a shefinds.com.
A kulcs a rostokban, fehérjékben és egészséges zsírokban gazdag összetevők használata, valamint a hozzáadott cukor minimalizálása. Íme 5 olyan édességötlet, amelyet cukorbetegek is bátran fogyaszthatnak – sőt, még élvezni is fognak!
Sült alma fahéjjal
A sült alma egy régimódi kedvenc, amely újraértelmezve tökéletes választás lehet azoknak, akik szeretnének figyelni a vércukorszintjükre.

Jesse Feder dietetikus szerint ez az egyszerű, de tápláló desszert nemcsak finom, hanem biztonságos is a prediabéteszesek és cukorbetegek számára. Az elkészítése is könnyű: csak meg kell sütni az almákat egy kevés fahéjjal megszórva – és már kész is a meleg, illatos, egészséges finomság.
Étcsokoládés diófélék
Ha valami ropogósra és csokoládésra vágysz, válaszd az étcsokoládéba mártott dióféléket, például mandulát vagy diót. Az étcsokoládé magasabb kakaótartalma miatt alacsonyabb cukortartalmú, mint a tejcsoki, a diófélék pedig rostban, fehérjében és egészséges zsírokban gazdagok.
Feder szerint az ilyen típusú édességek természetesen tartalmaznak kevesebb cukrot, miközben jóllakatóak és táplálóak.



