Mintegy 40 zöldségnövény, közel 1000 fajta, ami 100 ország termelőihez jut el, több mint 2200 alkalmazott a világon, évente 2,5 millió kilónyi előállított vetőmag.
Ehhez tegyük még hozzá a 25 év alatt megszerzett organikus vetőmagelőállítási tapasztalatot, aminek eredménye 35 faj 170 fajtája. Mindez a holland Bejo Zaden széles választéka, melyek a különböző piaci igényekhez és eltérő éghajlati körülményekhez igazodnak.

Idén is a világ számos pontjáról érkeztek termelők, szakemberek, hogy a szokásos Bejo Nyílt Napokon ismerkedjenek a cég kínálatával, újdonságaival. Ebbe pedig nem csak az új fajták, hanem vetőmagkezelési eljárások, és technológiai finomítások is vonzerőt jelentettek.
„Olyan terméket kell előállítani, ami igazodik a fogyasztói szokásokhoz. Megjelentek a mini növények, esetleg csak a térállással játszanak, hiszen vannak olyan fajták, melyek erre alkalmasak. Fejes káposztánál, csúcsos káposztánál, saláták közül a rómainál, a mini római esetében, vagy a pakcsojnál is van olyan, amiből sűrűbb ültetéssel kisebb méretűt lehet előállítani.
A hibridek elbírják a magasabb tőszámot, a térállás sűrítést”- hangsúlyozta Benák Péter, a Bejo magyarországi szaktanácsadója. Ugyanakkor olyan érdekességekkel is megjelennek évről-évre, mint a rózsaszínű, vagy vörös csúcsos káposzta, a kelkáposztából is a csúcsos fajta. Sajnos ezek olyan különlegességek, melyek friss piaci fogyasztásra Magyarországon minimális mértékben keresettek.





