Arra a kérdésre, hogy hová jutott az elmúlt két évtizedben itthon, a válasza az, hogy mindent megtett azért, hogy egy jó minőségű termékpalettával részt tudjon venni a magyar gasztronómiában és a hegyvidéki sajtok megjelenjenek az éttermek a konyháin. De nem csak ott, ezért az a célja, hogy a manufaktúra a háztartásokat, a szomszéd falvak lakóit és az arra járó turistákat is ki tudja szolgálni, mert épp a Kéktúra útvonala mellett helyezkedik el.
A neve fogalommá vált a sajtkedvelők és a szakma körében, termékei a legigényesebb éttermek étlapját gazdagítják és számos, ma már jól ismert sajtkészítő mestere és mentora volt.
A téli lapszámban is sajtos fogásokat ajánl az ünnepi asztalra és arra biztat mindenkit, hogy karácsonyra a magyar sajtkészítők magas minőségű termékeiből készítsék el a sajttálat.

Az aranytól a bronzig
Van miből válogatni, hiszen az idei világversenyen a magyar sajtkészítők bebizonyították, hogy felzárkóztak a nemzetközi mezőnyhöz, hiszen a világ tradicionális sajtkészítő régióival együtt versenyezve 19 érmet hoztak el termékeikkel. Íme a díjazottak listája:
Arany minősítés
- Bükkisajt Sándor Tamás Sajtmanufaktúra – Bükki hegyvidéki tehénsajt 6 hónapos érlelésű
- Szarvasi Agrár Zrt. – Cervinus Superiore Old
- Kincses Sajtműhely – Hegyi Sajt
Ezüst minősítés
- Újlaki Major – Érlelt Juhsajt
- Szarvasi Agrár Zrt. – Cervinus Grande
- Aradi Sajt – Kipatéi Delight
- Bodor Enikő, Mekkentő Gazdaság – Selypi Sajt – Kupac
- Paraszt Sajt – Magyartarka Kemény 21 hónapos érlelésű
- Breier Farm – Pilisi Sajt 9 hónapos érlelésű
- Breier Farm – Tanya Sajt 3 hónapos érlelésű
- Halda Sajt – Trappista
- Caritas Vidékfejlesztés – Pricske Sajt 12 hónapos érlelésű
- Caritas Vidékfejlesztés – Pricske Sajt 6 hónapos érlelésű
- Bömbi Tejtermékek – Bömbi félkemény érlelt sajt
- Kincses Sajtműhely – Camembert
- Aradi Sajt – Öreghegyi Kemény
- Breier Farm – Pilisi Sajt 3 hónapos érlelésű
- Tolbán Sajtmanufaktúra – Kék
- Aradi Sajt – Truffle-Aged Hard Cheese
Bodza Porta: kerékpáros turistáknak ételt és szervizt is kínálnak




