Szerző: Rostási Nikolett
Termékei túlmutatnak az étkezésen: történeteket mesélnek, emlékeket idéznek, és valódi élményt nyújtanak.
Illés Gábor fiatal kora ellenére évek óta tudatosan építi vállalkozását, mely mögött nem csupán ambíció, hanem valódi szenvedély és szakmai elhivatottság áll.

Mint elmondta, gyermekkora óta dolgozik rajta, hogy valóra váltsa az álmait és megtalálja a helyét a világban, és úgy érzi, ezzel a vállalkozással rálépett arra az útra, amely valóban az övé. – Az elmúlt évek során lehetőségem volt értékes tapasztalatokat gyűjteni és mélyebb szakmai tudást elsajátítani, amit saját ötleteimmel és módszereimmel folyamatosan formálok, fejlesztek. A gasztronómia mindig közel állt hozzám. Úgy gondolom, ennek különleges ágát képviseljük:
aki több mint tíz éve dolgozik a szakmában, és bár a családi háttér is szorosan köti hozzá, fontosnak tartja, hogy a tradíciókat ne csak őrizze, hanem méltó módon, egyúttal modern szemlélettel vigye tovább. Soha nem volt kérdés számára, hova húz a szíve, vallja. – Mindig visszataláltam ehhez a világhoz, és ma már biztosan állíthatom: jó úton járok, melyen elhivatottsággal, töretlen lelkesedéssel és egyre növekvő sikerrel haladok előre.

Az Illés Kamra kínálata a tradicionális ízek kedvelői mellett a kulináris élvezeteket keresőknek is tartogat meglepetéseket, gazdag választékában mindenki megtalálhatja a számára tökéletes ízélményt. Kizárólag prémium libatermékekre szakosodott a vállalkozás, legyen szó füstölt, varrott, érlelt sonkáról, pástétomról, esetleg tepertőről, amelyből a nagymama receptje alapján zseniális tepertőkrém is készül. De egyedülálló ízvilágú libakolbásszal is találkozhatnak náluk a vevők.
Illés Gábor különlegességeiben a hagyomány és a kreativitás tökéletes harmóniában találkozik: omlós hús, házias ízek, melyek időnként egy-egy különleges meglepetéssel gazdagodnak. Ennek köszönhetően minden terméke nagy népszerűségnek örvend. Azt is elárulta, melyek a vásárlók igazi kedvencei.
– Nálunk abszolút kedvenc például a lilahagyma-lekváros pástétom és a varrott, érlelt sonka. Természetesen mindkettő különleges recept alapján készül, nem véletlen a sikere.

– Alapanyagainkat kizárólag a legmagasabb minőségű hússal dolgozó, megbízható partnerektől szerezzük be, akikkel hosszú távú és szoros kapcsolatot ápolunk. Bár mi magunk nem foglalkozunk állattartással, büszkén mondhatjuk, hogy a magyar gazdaságok legkiválóbb szereplőit tudhatjuk partnereink között. Ők biztosítják számunkra azokat a prémium alapanyagokat, amelyek lehetővé teszik, hogy mindig a legjobb minőséget kínáljuk. Receptjeink évtizedekre nyúlnak vissza, és ezeket az időtlen alapokat soha nem változtatjuk meg. Az évek során úgy alakítottuk ki őket, hogy minden falatban ott legyen a hagyomány és a gondos odafigyelés. Ugyanakkor mindig figyeljük az új trendeket és a fogyasztói igényeket, így folyamatosan újítunk, hogy a klasszikus ízeket friss, modern megközelítéssel ötvözhessük.
Az Illés Kamra olyan vállalkozás, amely napról napra kedveltebb, miközben folyamatosan megőrzi a vásárlók bizalmát és elismerését. Finomságaik nem okoznak csalódást, és minden termékük bizonyítja, hogy a legmagasabb minőséget garantálják.
– Abba a szerencsés helyzetbe kerültünk az utóbbi egy év leforgása alatt, hogy termékeink szinte önállóan végzik el az értékesítést. Ez nemcsak a minőségüknek köszönhető, hanem annak is, hogy az összes darab kézzel készül. Minden falatban benne van szívünk-lelkünk, amit az elkészítés folyamata során beleteszünk. Igyekszünk a lehető legnagyobb gondossággal és odafigyeléssel dolgozni, mert hisszük, hogy a vásárlók érzékelik az odaadást és elkötelezettséget, amit a készítésük során belefektetünk, fogalmazott Gábor. Mindez megteremti a bizalmat és hitelesíti a termékeiket, így az értékesítés jóval magabiztosabban zajlik, hiszen az emberek gyakran törzsvásárlóként térnek vissza hozzájuk a különböző piacokra, kifejezetten őket keresve, mondta. Az így kialakuló vevőkört az egyik legnagyobb értéküknek tartják, szeretnék megtartani és bővíteni.
Illés Gábor és csapata több piacon is értékesít. Kiemelkedő kínálatának köszönhetően az Illés Kamra egyre több helyen szerzett elismerést magának. A minőségi magyar gasztronómiában betöltött szerepe mindinkább megerősödik, amit jól példáz, hogy idén meghívást kaptak, és részt vettek az augusztus 20-i budapesti programok részeként megrendezett Magyar Ízek Utcáján.

– Tapasztalataim szerint egyre többen járnak a termelői piacokra, és kifejezetten keresik a kézzel készült, kisüzemi termékeket. Növekszik azok száma is, akik készek időt és energiát fektetni a legkiválóbb minőségű termékek felkutatásába.
A fiatal vállalkozó folyamatos fejlődés iránti elkötelezettséggel vezeti az Illés Kamrát, mindig arra törekedve, hogy új ötletekkel és innovatív megoldásokkal bővítse kínálatát.
– Mindig dolgozunk új fejlesztéseken, folyamatosan új variációkon gondolkodom. Célom, hogy rendszeresen meglepjem a vásárlókat, akár szezonális újdonságokkal is. Nagy hangsúlyt fektetek arra, hogy mindig valami frisset és izgalmasat kínáljunk, ami új élményt ad. Nagy szeretettel és odafigyeléssel készül minden termékünk. Szeretném megmutatni, hogy az igazi öröm ezekben a karakteres ízekben rejlik, melyek helyet kérnek a mai gasztronómiában. Küldetésemnek érzem, hogy a hazai ízek legjavát mutassam be minden velünk találkozó vásárlónak.
Rostási Nikolett



