0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. július 14.

Jubileumi Kaposvári Egyetemi Napok – V. Kaposvári Állattenyésztési Napok

Immár ötödik alkalommal köszönthetjük a magyar agrárium és különös tekintettel a magyar állattenyésztő társadalmat Kaposváron. Ebben az évben többféle szempontból is rendhagyó kiállítás rendezésére kerül sor, hiszen a házigazda Kaposvári Egyetem ebbe...

E két jeles évfordulót a szervezők döntése alapján a kiállítás keretein belül ünnepeljük meg. Így az V. Kaposvári Állattenyésztési Napok megnyitó ünnepsége egyben a Jubileumi Kaposvári Egyetemi Napok kezdete is lesz.

A kiállítás nyitónapján kerül sor a Kaposvári Egyetem auditóriumában a jubileumi konferencia megtartására, ahol először az 50 éves agrár felsőoktatásról emlékeznek meg neves előadók, majd délután a 10 éves Kaposvári Egyetem többi kara mutatkozik be.
A jubileumi ünnepségre elsősorban az „öreg diákokat” hívják meg a szervezők azzal a nem titkolt céllal, hogy közösen emlékezzenek a régi diákévekre, és bepillantást nyerhessenek a mostani Kaposvári Egyetem mindennapjaiba.

A jubileumi ünnepség szerves része a Kaposvári Állattenyésztési Napoknak, amely ezúttal a Kaposvári Egyetem Állattudományi karának és Tangazdaságának munkáját kiemelt fontossággal mutatja be.

 

Tekintettel arra, hogy ősszel megrendezésre kerül a 75. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás, a szervezők úgy döntöttek, hogy előtérbe helyezik az Egyetemi Tangazdaságban folytatott gyakorlati képzési lehetőségek bemutatását, vagyis a tenyészállat bírálatok oktató jellegűek lesznek, csakúgy, mint a felvezetések bemutatása és lebonyolítása.

Az V. KÁN idén visszafogottabb tenyészállat egyedszámmal kerül megrendezésre, kivéve a Nemzetközi Shagya Arab Fesztivált, amelyre mintegy 50-60 egyedet várunk.

A múlt évben is nagy sikert aratott vadgazdálkodási bemutatót a trófea bemutatóval és bírálattal egybekötve ebben az évben is megtartjuk. A mintegy 1500 négyzetméteres természetes élőhelyet bemutató vadasparkban a térség vadállományát és a vadgazdálkodás feladatait kívánjuk bemutatni. A gyerekek nagy örömére lesz nyuszi- és őzsimogató, valamint számos gyermekszórakoztató programot kínálunk a kiállítás egész területén.

A Kaposvári Állattenyésztési Napok idén sem nélkülözi a színvonalas szakmai rendezvényeket, így lesz Szent Mihály-napi Juhtenyésztési- és Húsmarha tenyésztési fórum, valamint a Lovasszövetség közreműködésével megvitatásra kerül a Nemzeti Lovas Stratégiai Program. Reményeink szerint ez utóbbi programon részt vesz az Országgyűlés Lovas Bizottsága is.

A Magyar Állattenyésztő Szövetség tagszervezeteivel együttműködve szervezzük a tenyészállat bemutatókat, ahol a már említett 75. OMÉK miatt kevesebb állat létszámmal számolunk, mint az elmúlt években.
A kiállítás területén helyet kapnának az állattenyésztést kiszolgáló gépek, berendezések, valamint az állattenyésztéssel kapcsolatos háttéripari termékek.

A múlt évben bővítettük a kiállítás tematikáját a kertészeti bemutatóval, ennek hagyományát ebben az évben is megtartanánk, csak úgy, mint a népi iparművészeti termékeket bemutató vásárt.

A kiállítás második napján szerveznénk meg a múlt évben nagy sikert aratott Vad- és Halfőző Bajnokságot, amelynek ünnepélyes megnyitóját a vadászok tisztelgésével kezdenénk, a „Tiszteletadás a vadnak” című esemény már a múlt évben nagyon nagy érdeklődésre tartott számot.

Tekintettel az egyetemi jubileumra olyan jellegű agrár felsőoktatási intézmények közötti gazdászversenyt szervezünk, ahol különös hangsúlyt kapnának a régi gazdász hagyományok és azok felelevenítése.
Terveink között szerepel, hogy a verseny résztvevői között egy „öreg diák” csapatot is köszönthessünk.
A Kaposvári Állattenyésztési Napok helyszíne a Pannon Lovasakadémia, egy olyan hazánkban egyedülálló fedett lovardával rendelkezik, ahol az időjárás viszontagságaitól függetlenül lehet az állatokkal kapcsolatos programokat megtartani.

A közel 2000 fő befogadására alkalmas fedett lovardában tartanánk ebben az évben is a közkedvelt, több órás lovasprogramot, melynek lebonyolítása az elmúlt években mindig teltházas volt.

 

A Jubileumi Kaposvári Egyetemi Napok és az V. Kaposvári Állattenyésztési Napok reméljük ebben az évben is nagy érdeklődésre tart számot, hiszen méltán reprezentálja az elméleti és gyakorlati oktatás szerves kapcsolatát.

Időpont: 2011. szeptember 16-18.
Helyszín: Kaposvár, Pannon Lovas Akadémia
Tel: 06-30-235-5096
E-mail: marketing@magyarmezogazdasag.hu
Web: www.kaposvarinapok.hu

Csatlakozzon a Kaposvári Állattenyésztési Napokhoz facebookon is!

Forrás: