0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. július 14.

KISASSZONDI SAJTMANUFAKTÚRA

Családi vállalkozásunk sajt, vaj és túró készítésével foglalkozik. Manufaktúránk Somogy megyében, Kaposvár közelében egy apró településen, Kisasszondon működik. Ez az a festői falu, ahol Csokonai Vitéz Mihály hosszabb időt eltöltött és meg is emlékez...

Sajtjaink – a Kisasszondi keménysajt, félkeménysajt, füstölt sajt és lágysajt – alapja a friss házi tej, melyet a saját tulajdonban lévő teheneink adnak. Szarvasmarha állományunk – saját, vegyszermentesen gondozott legelőinken – teljesen házi nevelésben részesül, mely garantálja termékeink kiváló és egyedi minőségét.

Sajtjaink a sajtkultúrán, a folyékony tejoltón és a són kívül semmilyen adalékanyagot nem tartalmaznak. Minden esetben hőkezeljük (pasztörizáljuk) és a sajt fajtájának megfelelő zsírszázalék eléréséhez szeparáljuk a tejet. A sajt 1, 4, 8 kg-os kerek formában történő préselés útján nyeri el végleges formáját.

A 3 – 36 hónapos érlelés első szakaszában viasszal kenjük be a sajtokat, fajtától függően különböző színekre. Füstölt sajtunkat, minimum 2 hónapos érlelés után, hagyományos módon füstöljük bükkfa felhasználásával. A szeparálás során kinyert tejszínből pedig 84 % zsírtartalmú vajat készítünk, amely nagyon jól bírja a hevítést, ezért főzéshez, sütéshez kiválóan alkalmas.

http://www.somogyisajt.com/index_static.html

Forrás: