0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. július 22.

Partnerségre törekszik az MVH

Mind az igénylések, mind pedig az ellenőrzésekre való felkészülés kedvező ütemben halad, így várhatóan nem lesz akadálya idén sem annak, hogy az agrártámogatások előlegét októberben megkapják a gazdák – mondta el Gyuricza Csaba szerdán, Dombóváron. A...

Gyuricza Csaba hozzátette: az MVH igyekszik partnerként együttműködni a termelőkkel, ezért mind a szabályoknak való megfelelés, mind pedig az ellenőrzés során a segítség nyújtására törekednek, nem pedig a büntetésre. A változó szabályok meglehetősen bonyolultak, az ezekhez való alkalmazkodás sem egyszerű, ezért az MVH minden segítséget igyekszik megadni az érdeklődőknek – tette hozzá.
Az elnök megjegyezte azt is, hogy az adminisztratív, formai ellenőrzést minden kérelmező esetében elvégzi az MVH, ezen felül helyszíni ellenőrzésre várhatóan az érintettek 10 százaléka számíthat. Amennyiben aránylag sok hiányosságot találnak, az ellenőrzések száma is növekedhet. A kontrollra mégis szükség van, hiszen az ellenőrzés feltétele a kifizetéseknek, és hozzájárulhat a támogatási összegek növeléséhez azáltal, hogy a jogosulatlan igénylők kiszűrésével több marad a jogosult gazdáknak – hangsúlyozta Gyuricza Csaba. (Fotó: Prág Ferenc/MMG)

Forrás: