0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. július 14.

Mindent a vidékfejlesztésről

Kiemelt érdeklődés mellett rendezték meg a második Agrárakadémia rendezvényt, amelyre Debrecenben került sor. A konferencia fő témája a Vidékfejlesztési Program volt.

Teljesen megtelt Debrecenben a Kölcsey Központ konferenciaterme a Vidékfejlesztésre 1300 milliárd forint – 2016 a pályázati dömping éve című konferencián. A Magyar Mezőgazdaság Lapcsoport és a Piac és Profit által közösen megrendezett eseményre érkező gazdák az egész napos rendezvényen kimerítő és informatív előadásokat hallhattak a Vidékfejlesztési Program jelenlegi állásáról, eddigi tapasztalatairól és az előttünk álló hónapok várható fejleményeiről is.
Az Agrárakadémiát a Piac és Profit részéről Demcsák Lajos nyitotta meg, aki felvetette: az uniós támogatási rendszer vélhetően 2020 után jelentősen átalakul, egyes kulcsfontosságú elemei pedig minden bizonnyal meg is szűnnek. Ezzel az uniós csatlakozástól kezdve mintegy 20 ezer milliárd forintot kapott, illetve fog kapni Magyarország. „Mindez óriási felelősséget is jelent, és egyben nagy fejlődési lehetőséget is hordoz magában” – fogalmazott.
Az eseményen elhangzott előadások részletesen tárgyalták a pályázati lehetőségeket, valamint a pályáztatási rendszer szabályait. Ezen felül voltak előadások a finanszírozás, a hitelhez jutás kérdéseiről is. Az előadások végeztével a délután folyamán fórumbeszélgetéssel, valamint networking-gel zárult az esemény. (Fotó: Prág Ferenc)

Forrás: