0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 4.

Megtervezték, megépítették

A Claas Hungaria Kft. törökszentmiklósi telephelyén immár harmadik alkalommal rendezték meg a Claas UniTech mérnökvesenyt. A feladat a korábbi években kiírt feladathoz képest nem változott: olyan gépcsoportot kellett tervezniük a csapatoknak, amely a...

Az idén négy egyetem 10 nevezett csapatának terveit fogadták el, a versenyen azonban csak hét csapat vett részt, a többiek visszaléptek. A munkavédelmi oktatást, fékpróbát és a súlymérést követően a mobilitási feladaton mérték össze tudásukat a csapatok és gépeik: szlalompályán kellett végighaladniuk a lehető legrövidebb idő alatt. Az ezt követő aratási feladat során 100-100 darab teniszlabdát és fakockát szedtek fel és válogattak szét, végül az utolsó feladat az ún. fárasztás volt, ahol akadályokkal nehezített pályán kellett két kört megtenniük a gépeknek.
A versenyben fölényesen nyert a győri Széchenyi István Egyetem Szelektálók csapata, második helyezést ért el a Debreceni Egyetem Farenheit csapata, illetve harmadik lett a Budapesti Műszaki Egyetem Genezis csapata.

Forrás: