0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. július 22.

GASPARDO MTE-R vetőgépek

Az Interat ZRt. és az olasz Maschio – Gaspardo cég együttműködése már 18 éves múltra tekint vissza. Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy a Gaspardo vetőgépek magyarországi elterjedése az Interat ZRt. nevéhez kötődik.

Különös hangsúlyt fektetünk a Maschio – Gaspardo cég palettájából azokra a szegmensekre, melyek a magyarországi termelési viszonyokhoz leginkább igazodnak. A GASPARDO mindenféle maghoz és technológiához gyárt speciális vetőgépeket, de egy vetőgépcsalád is széles felhasználási lehetőséget biztosít.

A kontinentális éghajlatunk velejárója, hogy gépeinknek meg kell felelni a rendkívül száraz és túlságosan nedves talajviszonyok esetében is. Az utóbbi évek fejlesztésének eredménye egy a már jól bevált Gaspardo MT – MTE vetőkocsik továbbfejlesztése, az MTR vetőkocsi.

Felületes szemlélő részére azonosnak tűnhet a korábbi változattal, de jobban megvizsgálva több ponton fedezünk fel olyan változtatásokat, melyek elsősorban a nehezebb talajviszonyokon jelentenek előnyt a korábbi változathoz képest.

Megjelenésükben is robosztusabb, 30 %-kal erősebb, paralelogramma függesztésű vetőkocsik, önkenő szinterbronz perselyekkel. A vetőkocsinként elérhető talajnyomás akár 150 kg!

Kategóriájában a legnagyobb, Ø 420 mm-es nyitótárcsák 4 mm-es anyagból, melyek akár 12 cm-es vetési mélységet is lehetővé tesznek.

Garantáltan egyenletes vetési mélység a két független talajkopírozó keréknek köszönhetően.

 

 

A nyitótárcsához vídiabetétes sárkaparók tartoznak. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kétsoros golyóscsapágyak a Super Seal háromszoros tömítettséggel jól bírják a mostoha viszonyokat is.

 

 

 

 

 

Öntisztuló csoroszlyaelem a nyitótárcsák között a tökéletes magárok kialakításához. 

 

 

 

 

Alacsony karbantartás-igényű, állandó szögsebességű kardánok hajtják a vetőelemeket, kézi szétkapcsolási lehetőséggel. Opcióként: soronkénti elektromos kardánkapcsolást is kínálunk, melynek vezérlése történhet manuálisan a monitoron keresztül, de megoldható a GPS alapú sorelzárás is.

Gépeinket 1000 literes BIG-BAG zsákos műtrágya fogadására alkalmas tartályokkal kínáljuk. A műtrágya kijuttatása tárcsás csoroszlyák segítségével történik. A ventilátor fúvott levegője segíti a műtrágya szélső sorokra történő kijuttatását, melynek további előnye, hogy nem szükséges külön deflektor (méhecske kit) felszerelése.

A talajfertőtlenítő granulátumok tartályaiból a lehető legnagyobb méretet szereltetjük, (3 x 30 liter) hogy azok mérete minél inkább harmonizáljon a műtrágya illetve vetőmag feltöltés gyakoriságával.

A vetőmagmennyiség beállítása a hagyományos lánckerékszekrénnyel történik, mely egyféle vetőtárcsával 42 féle tőtávolságot tesz lehetővé. A meghajtás biztonságát szolgálja, hogy mindkét talajkerék hajtja a lánckerékszekrény bemenő tengelyét.

A maglesodrásról kétlépcsős lesodró szerkezet gondoskodik, melynek beállítása a szétkapcsolható kardánhajtásnak köszönhetően egyszerűen kivitelezhető.

Forrás: