0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. május 24.

Videók, melyeken végre jól láthatók a magyar macik

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság Természetvédelmi Őrszolgálata folyamatosan megfigyeli a hazánkban kiránduló medvéket. Végre sikerült róluk jobb minőségű videókat készíteni, melyek bemutatják a medvék valódi természetét.

Az elmúlt hetekben a közösségi oldalakra és híradásokba olyan felvételek kerültek, amelyeken emberek kergetik a medvét. Ezek az anyagok megtévesztő képet sugalmaznak a barnamedvék természetével kapcsolatban.

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság Természetvédelmi Őrszolgálata a napokban olyan felvételek készített, melyek megmutatják, hogy a medvék emberi zavarás nélkül kiegyensúlyozottan, nyugodtan viselkednek.

youtube://v/qn2WecVhqPA

Eddigi tapasztalataik alapján a medvék békések, elsősorban vadgyümölccsel, cseresznyével, meggyel, eperrel táplálkoznak.

youtube://v/PmF2YIEJrOY

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság Természetvédelmi Őrszolgálata, valamint a rendvédelmi szervek közös összefogásával folyik a medvék megfigyelése a lakosság és a medvék nyugalmának védelme érdekében.

Kérik a lakosságot, hogy a medvét ne zavarják meg, a találkozást kerüljék el, a barnamedvék megközelítése, üldözése veszélyes. Az esetleges észlelésről értesítsék az illetékes nemzeti parkot, vagy a rendőrséget a 112 hívószámon.

Forrás: Bükki Nemzeti Park Igazgatóság