Back to top

Közös a siker: folytatódik a MEGFOSZ és az MKB Pénzügyi Csoport együttműködése

Az MKB Pénzügyi Csoport, valamint a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetsége újabb egy évre szóló stratégiai együttműködési megállapodást kötött. A három esztendeje aláírt első, majd a 2018-ban megújított együttműködési szerződés tapasztalatai igazolják, hogy hosszú távon is sikeres lehet egy pénzügyi csoport és egy agrárszakmai szervezet együttműködése.

A hazai agrárium számára alapvető fontosságúak az agrárszakmai szervezetek által szervezett és a bankok segítségével finanszírozott képzési programok, valamint a kiszámítható pénzügyi szolgáltatások.

Az ünnepélyes aláírást megelőzően Harsányi Zsolt, a MEGFOSZ elnöke elmondta, hogy az eddig megkötött szerződést követően több agráreseményen (AGROmashEXPO és AgrárgépShow, I. és II. NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow) is közös standdal, egységes stratégia mentén az MKB-val együtt mutatkoztak be az érdeklődő látogatóknak. Az idén ez folytatódik tovább, ugyanis május 23-án és 24-én Mezőfalván lesz a NAK szántóföldi rendezvénye, amelyen ismét közösen vesznek részt.

A MEGFOSZ elnöke szerint a fiatalokat manapság a modern technika segítségével egyre könnyebb elérni, azonban a személyes megjelenés továbbra is fontos.

Az együttműködési megállapodást Vály Judit, az MKB-Euroleasing vezérigazgatója,  Harsányi Zsolt, a MEGFOSZ elnöke, Dr. Balog Ádám, az MKB Bank Elnök-vezérigazgatója és Ginzer Ildikó vezérigazgató-helyettes írta alá
Az együttműködési megállapodást Vály Judit, az MKB-Euroleasing vezérigazgatója, Harsányi Zsolt, a MEGFOSZ elnöke, Dr. Balog Ádám, az MKB Bank Elnök-vezérigazgatója és Ginzer Ildikó vezérigazgató-helyettes írta alá
Fotó: Forgács Tibor

Az elmúlt évben 16 helyszínen pályaválasztás előtt álló, általános iskolás diákokat is felkerestek, emellett közösségi videók és a szaksajtó segítségével, valamint több közös kampánnyal igyekeznek népszerűsíteni a mezőgépész szakmát.

Balog Ádám, az MKB Bank elnök-vezérigazgatója szerint a mezőgazdaság fontos egy bank számára, ugyanis egy kihívások előtt álló ágazatról van szó, amelyben a hatékony üzemeltetés, a különböző fejlesztések igénylik a bankok támogatását, nem beszélve az élelmiszeriparról. Az MKB ugyan egy nagy fővárosi bank, azonban szívesen tevékenykedik a mezőgazdaság nagyobb gépészeti beruházásainál – mondta Balog Ádám. A MEGFOSZ szervezetével fennálló többéves együttműködésüknek köszönhetően a különböző rendezvényeken csaknem negyedmillió embert sikerült elérniük, a különböző mezőgazdasági kiállításokon pedig több mint 60 ezret.

Fotó: Csatlós Norbert

Természetesen a többi iparágak előtt álló kihívásokra is igyekeznek válaszokat adni, például a munkaerőhiány, a fiatalok képzése, a digitalizáció vagy a robotizáció témakörében.

Vály Judit vezérigazgató szerint a 28 éve alakult MKB-Euroleasing felelős piaci szereplőként, kötelességének tartja, hogy részt vállaljon az agrárszektor jövőjének formálásában, melynek talán a leghangsúlyosabb feladata a szakemberek következő generációjának a kinevelése, ezért az MKB-Euroleasing csatlakozott a megállapodáshoz. Vály Judit véleménye szerint is a videó-üzenetek tűnnek a leghatékonyabbnak, azonban a kiállítások és vásárok is szintén elérnek a legfiatalabb generációhoz. A jó cél érdekében dolgozókat támogatni kell, és ezen a téren kívánnak példát mutatni a MEGFOSZ együttműködés révén is.

A stratégiai megállapodás értelmében az MKB Pénzügyi Csoport a következő egy évben is biztosítja a MEGFOSZ működéshez és szakmai programjának végrehajtásához szükséges anyagi forrásokat, melynek keretösszege 30 millió forint.

Forrás: 
magyarmezogazdasag.hu

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Innovatív mezőgazdaság – A KITE Zrt. sorozata, I. rész

Mosonmagyaróvár csodálatos kis városában él és dolgozik dr. Milics Gábor egyetemi docens. Az egyebek mellett a Magyarországi Precíziós Gazdálkodási Egyesület alapító elnökét a digitális agrárium jelenlegi helyzetéről kérdeztük.

Új lengyel bálaszállító pótkocsik uniós engedéllyel

Új bálaszállító mezőgazdasági pótkocsi gyártását kezdték meg Lengyelországban, a gyártó cég megszerezte az Európai Uniós forgalmazási engedélyt, így bármelyik uniós országban használhatók a pótkocsik.

Nagytraktorszéria a Rosztszelmastól

A Rosztszelmas a Versatile csuklós kormányzású nagytraktorok fő darabjaiból, Oroszországban szereli össze az RSM 3000-es szériájú traktorokat.

Innovatív takarmányozás – kiállítás Kölnben

Nagy sikert aratott a Kölnben, június közepén megrendezett Victam & Grapas International kiállítás. A kiállított új termékeket és gépeket is az innovatív megoldások jellemezték, a konferencián pedig a jövő megoldásaival ismerkedhettek meg a látogatók.

Ügyeljünk a tűzvédelmi szabályok betartására!

Sajnos az aratás megkezdésével megszaporodnak a tűzesetek is, melyek jellemzően egy-egy mezőgazdasági gépben, gabonatáblában vagy a tarlón keletkeznek. Pedig némi odafigyeléssel, az előírások betartásával mindezek elkerülhetők volnának.

Idén is színvonalas programokkal készülnek a szervezők a Bábolnai Gazdanapokra!

Idén szeptember 5. és 8. között, az OMÉK társrendezvényeként tartják meg a 32. Bábolnai Gazdanapokat, amelyre minden eddiginél sokszínűbb szakmai programokkal készülnek a szervezők - hangzott el az esemény beharangozó sajtótájékoztatóján, kedden Budapesten.

Mezőgazdasági gépgyűjtemény Ópusztaszeren

Mezőgazdasági gépgyűjteménnyel gazdagodott az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark, az új állandó kiállítást szombaton adták át.

Sebességi rekordot döntött egy brit traktor - videó

Sebességi csúcsot döntött a brit JCB Fastrac 8000 traktor, ami elérte a 166,7 km/h sebességet.

Marhát lízingbe

Nem olcsó beruházás egy szarvasmarhatartó gazdaság létrehozása, ezért tavaly olyan lízingkonstrukciót hoztak létre Lengyelországban, amely a hagyományos beszerzési módszerek érdekes alternatívája lehet, ez pedig a tehenek lízingelése.

Nitrogénfelvétel-számítás, ahogy a nagyok csinálják

A SIMA szakkiállítás ezüstérmével ismerték el az Airbus hadiipari és űripari részlege, illetve a John Deere által közösen kifejlesztett Live NBalance alkalmazást, mely a haszonnövények nitrogénfelvételéről ad minden eddiginél pontosabb képet a teljes vegetációs időszak folyamán.