Back to top

Az egyiptomi fokhagymának kedvez a koronavírus

Míg a világ védekezni próbál a koronavírus ellen, addig néhány gyümölcs és zöldség kereskedelme lelassult. Ennek látja hasznát Egyiptom, hiszen lehetősége nyílt arra, hogy a növekvő igényt a fokhagymára mind Európa, mind a Közép-Kelet számára biztosítsa.

Ahmed Adel a Global Veg Egy ügyvezető igazgatója szerint a fokhagyma szezon kétségekkel indult Egyiptomban – olvasható a Freshplaza oldalán.

„A tavasz elején aggódtunk amiatt, hogy olyan szezonunk lesz, mint előző évben, ami a zöld fokhagyma piacának sem volt túl kedvező. Habár ez 180 fokos fordulatot vett, amikor elkezdődött a szárított fokhagyma idénye. Ennek ellenére, a zöld fokhagyma szezonja nem volt olyan jó, mint általában”

– tette hozzá.

Ahogy arra Adel is rámutatott, jelen pillanatban növekszik az igény számos piac részéről, aminek köze lehet a koronavírushoz.

„Jelentős érdeklődés figyelhető meg Európa részéről, amióta elkezdődött a tavaszi fokhagyma szezonja” – mondta Adel, aki azt is hozzátette, hogy a növekvő kereslet azzal magyarázható, hogy a koronavírus terjedése Kínában vette kezdetét, ami alacsonyabb kínai fokhagyma-szállítmányhoz vezetett. A kereskedők ennek értelmében új forrásokat kerestek, ez vezette őket az egyiptomi fokhagymához.

Ennek a nem régiben kezdetét vevő emelkedésnek köszönhetően számos potenciális importőr látogatja Egyiptomot.

Adel azt is elmondta, hogy számos országokból keresik fel a céget, hogy szerződést kössenek elsősorban a szárított fokhagymára.

„Mindettől függetlenül is növekszik a piacunk, azóta, hogy új piacok, például Brazília az előző évben megnyitotta kapuit az egyiptomi fokhagyma előtt” – fűzte hozzá.

Forrás: 
Freshplaza

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Növénybazárból nyári bevétel

Sok hazai egynyári- és balkonnövény-termesztő kertészet szembesül a nyári bevételhiánnyal. A tavaszi értékesítési idény egyre hamarabb fejeződik be, sokak szerint a kereslet egyik napról a másikra hagy alább, és az őszi értékesítés is visszafogottabb. Lenne rá megoldás, hogy nyáron is bevételhez juthassanak a termelők.

Minden, amit a rostokról tudni kell - 14 magas rosttartalmú élelmiszer

Tudjuk, hogy a szervezetünknek rostra van szüksége, de azt is, hogy miért? A szervezetünk nem tudja kellően megemészteni a rostokat, de pont ezért van szükségünk rájuk, hogy edzésben tartsuk. Ezek a tápanyagok segítenek szervezetünknek szabályozni például a cukrokat, ezáltal kordában tartva az éhségérzetet.

Betakarítónap a helyi termékekért

Egyre inkább visszatérnek a termelésbe az olyan gazdák, akik nemcsak minél finomabb és jobb, hanem egyben egészséges termékeket akarnak kínálni az embereknek, és ez egyre inkább bekerül a köztudatba. A Reziben tartott Gyümölcsoltó és –betakarító Nap évek óta kiváló alkalmat nyújt, hogy olyan gazdálkodók is bemutatkozzanak a nagyközönségnek, akik egyelőre kicsiben termelnek.

A mindennapi étrendtervezés titka

Ön elég zöldséget eszik? Tudja, hogy a szervezetének mennyi zöldségre van szüksége naponta?

Sri Lanka egyelőre letett ambiciózus biogazdálkodási tervéről

Sri Lanka a világon elsőként szerette volna organikussá átalakítani a mezőgazdaságát, ennek keretében teljes tilalmat rendelt el a műtrágyák importjára.

Új körülmények, új megoldások

A zöldfelület-gazdálkodás szakembereit nem csak a klímaváltozás nyomán kialakuló időjárási szélsőségek állítják komoly kihívások elé.

Az egészséges táplálkozás kihat a gyerekek mentális jólétére is

Egy tanulmány szerint azok a gyerekek, akik naponta öt vagy több adag gyümölcsöt és zöldséget esznek, sokkal jobb mentális egészségnek örvendenek. A kutatás szerint a nagyobb mennyiségű zöldség és gyümölcs fogyasztás a középiskolások körében jobb mentális jóléttel jár együtt, a tápláló reggeli és ebéd pedig minden korosztályban összefügg az érzelmi jóléttel.

Kizárólag magyar frisshús lesz az ALDI állandó kínálatában a NAK nyomására

Az ALDI mai bejelentése jelentős előnyökkel jár a magyar hústermelőknek, hozzájárul a tudatos vásárlás szélesebb körben történő elterjedéséhez, valamint jelentősen csökkenti a hústermékek előállításának ökológiai lábnyomát.

A jó sajt a földeken terem

A jó sajt a földeken terem – fogalmaz Szücs-Felföldi Krisztina, aki férjével együtt működteti a Joli Sajtműhely elnevezésű családi vállalkozást a zalaegerszeghez közeli Zalaistvándon.

Az USA Mezőgazdasági Minisztériuma nekiment az EU-nak

Az Unió Termőföldtől az Asztalig Stratégiájának célja, hogy élelmiszertermelést igazságossá és egészségesebbé tegye, miközben csökkenti a növényvédőszerek használatát. Tom Vilsack amerikai mezőgazdasági miniszter azonban vehemensen ellenzi ezt.