Back to top

Ebből a traktorból a munka befejeztével sem szívesen szállnánk ki

"Újra színre lépnek a gépek!" - szól a 33. Bábolnai Gazdanapok szlogenje, utalva a kiállításon "hadrendbe" állított legkülönfélébb mezőgépekre. Ahogy az lenni szokott, az idei rendezvényen is számos új típus mutatkozott be - köztük olyanok is, melyek kivételes komfortérzetet kínálnak a leendő tulajdonosoknak.

ati_gepek_006.jpg

Fotó: Csatlós Norbert
A füves kiállítóterületen, a Kite Zrt. standjánál Kovalovszky Lajos marketing menedzserrel beszélgettünk a John Deere 7000-es traktorszériájának legújabb modelljéről, a 2020-as 7R 290-es traktorról. „A típust itt, a Bábolnai Gazdanapokon mutatjuk be először a nagyközönségnek. Érdemes tudni róla, hogy bár a legalapvetőbb dolgokhoz nem nyúlt hozzá a gyártó, mégis számos ponton újult meg: átalakult a formavilág, a motortér, a komfort terén pedig egészen új élményeket kínál a leendő tulajdonosoknak”- utalt a szakember a megújult fülkére. Mint mondta,

a 290 lóerős traktor egyebek mellett egy teljesen új, masszázsfunkcióval rendelkező ülést is kapott,

ati_gepek_012.jpg

Fotó: Csatlós Norbert
ez pedig egyáltalán nem számít megszokottnak a mezőgazdasági gépek terén. A kiállítás színsorától nem messze található a Multiva Magyarország Kft. standja is, ahol Mező Sándor sales manager hívta fel a figyelmünket a Forte FX300 típusú direktvetőgépükre, aminek a 3 méteres változatot hozták el a kiállításra. „Független csoroszlya-felfüggesztéssel rendelkezik; leköveti a talajfelületet, így rendkívül precíz magelhelyezésre képes.

Ez egy kombi vetőgép, ezért vetőmag és műtrágya egy munkamenetben történő kijuttatására is alkalmas” – részletezte. Szavai szerint a 3800 literes tartállyal rendelkezik, ami 10 hektárnyi területre elegendő műtrágya és vetőmag betankolására elegendő. Elmondta továbbá azt is, hogy az egyébként a prémium szegmensbe tartozó gép sorra teszi a műtrágyát, a vetőmag alá 2 centiméterrel, e technológiával pedig erősebb gyökérzónával rendelkező növény nevelhető ki.

Forrás: 
magyarmezogazdasag.hu

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Agrárminiszteri találkozó és élelmiszeripari kiállítás Poznanban

Egy kiszámítható, megvalósítható, a gazdálkodói és tagállami pénzügyi kockázatokat csökkentő Közös Agrárpolitika irányába mutató javaslatokat tartalmazó nyilatkozatot fogadott el tizenegy ország agrárminisztere a Visegrádi Csoport kibővített agrárminiszteri ülésén Poznanban. Ugyanitt, a POLAGRA FOOD kiállításon a lengyel agrárminiszter közreműködésével megnyílt a magyar stand.

KITE Zrt. szigorúbb óvintézkedéseket vezetett be

A KITE Zrt. kiemelt figyelmet szentel a járványügyi helyzetre, emiatt mindent megtesz, hogy munkavállalói és partnerei egészségét megóvja, amellett, hogy vállalatuk folyamatos működését is biztosítsa. Ennek kapcsán szigorúbb intézkedések betartását kezdeményezte irodaépületeiben, műhelyeiben, valamint alközponti épületeiben.

Megnyílt a dísznövény és kertművészeti napok Fehérvárcsurgón

Megnyitották és hétvégén látogatható a 16. Európai Dísznövény és Kertművészeti Napok a fehérvárcsurgói Károlyi kastélyban, ahol szakmai előadások, kiállítások, hangversenyek szerepelnek a programban és számos kiállító vesz részt. Az eseményt Pascale Andreani, a Francia Köztársaság nagykövete és Nagy István agrárminiszter nyitotta meg.

Egy füst alatt: Magyar Ízek Őszi Vására

Új helyszín és új ízek várják szeptember utolsó hétvégéjén a Vajdahunyad vár látogatóit a Magyar Ízek Őszi Vásárán, ahol ezúttal a füstölt termékeké lesz a főszerep. Szeptember 26-27-én a vásári forgatagban közel 40 kistermelő saját termékei kerülnek ki a pultokra.

Január 27-30. között a megújult kiállítási területen várja a kiállítókat és a látogatókat az AGROmashEXPO

2021 januárjában a fokozott egészségügyi higiéniai rendelkezések betartása mellett megrendezésre kerül az AGROmashEXPO, Magyarország legnagyobb agrárgépipari szakmai rendezvénye. A Hungexpo vezetése figyelemmel kíséri a járványhelyzet alakulását, egyeztett a felelős kormányzati szervekkel és betartja a hatályos rendelkezéseket.

Továbbra is slágernövény a csemegekukorica

A csemegekukorica évek óta tartó népszerűsége jól példázza, hogy mindig találhatunk olyan piaci rést, amit érdemes megcélozni. A kárpátaljai termelők szerint mostanság ez a növény adja a legnagyobb nyereséget.

Fejlesztések a Fendt-nél

A közelmúltban egy ötszintes új létesítmény építése kezdődött el az AGCO finanszírozásában, a Fendt traktorgyár marktoberdorfi telephelyén. Az új épületben 125 új munkatársuk kap helyet, akiknek egy része a traktorgyár adminisztratív feladatait végzi majd el 21. századi körülmények között.

Magyar hagyma: a piaci részesedés növelése a cél

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara égisze alatt működő hagyma munkacsoport hiánypótló szerepet tölt be a termelés hatékonyabbá tételében és a piacszervezésben. A versenyképes termesztéshez technológiai fejlesztésekre, megfelelő fajtaválasztásra és a tárolókapacitások növelésére van szükség.

Nem lesz januárban AgrárgépShow

A napokban összeült a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetsége elnöksége. Több napirendi pont megbeszélése mellett a jövő évi budapesti AgrárgépShow kiállításról is döntöttek.

Korszerű takarmánykeverő épült Baranyában

Több mint egymilliárd forintos beruházással új takarmánykeverő üzemet létesített a növénytermesztéssel, takarmánygyártással és állattenyésztéssel foglalkozó Palotabozsoki Zrt. a Baranya megyei Véménden.