Back to top

A Strabucks kínálata növényalapú termékekkel bővül

A kávélánc csapata elhatározta, hogy szembeszáll a lehetetlennel és egyre több terméket készít vegetáriánusok és vegánok számára. A vállalat növényalapú italokkal és ételekkel egészíti ki jelenlegi kínálatát, az eddig megszokott íz világgal új szendvicsek és kávék érkeznek üzleteikbe.

A Starbucks leleplezte újítását miszerint újabb növényalapú termékeket vezetnek be ázsiai kávézóikba. A kávévállalat nyolc üzletében kezdi el bemutatni legújabb termékeit, melyek között szerepel a zabitalből készült csokis macchiato és a mandulital alapú mogyorós latte.

Illusztráció

A csokis macchiatot eszpresszóból és zabitalból készítik majd vanília sziruppal és csokoládé öntettel koronázzák meg, míg a mogyorós lattét mandulából készült tejpótlóból, eszpresszóból, mogyoró szirupból és ropogós mandulából alkotják. Továbbá zab-, mandula- és kókuszital is választható lesz a kávé alapjához.

A Starbucks új irányvonalához tartoznak még a növényalapú ételeik, melyek Hongkongban, Új-Zélandon, Szingapúrban, Tajvanon és Tájföldön elérhetőek.

A vállalat úgy nyilatkozott, hogy a helybéliek íz preferenciáihoz igazodnak a termékek kiválasztása során.

Olyan ételek lesznek elérhetők, mint a „Maize Impossible” szendvics, amely hat különböző feltét és majonéz kombinációja. Az „Impossible” azaz „Lehetetlen” fantázianévvel ellátott szendvics különlegessége a növényből készült kolbászhelyettesítő, emellett tojást, sajtot, hagymát, sült tököt és salátát is tartalmaz. Szingapúrban az „Impossible Wrap” megjelenését is várhatják a vásárlók, amelynek alapja vegán pástétom, valamint avokádóból, gombából, karamelizált hagymából és sajtból áll a wrap. A termékbővülés Tajvanon folytatódik, ahol a „Beyond Meat Bolognese Penne” fogást lehet majd választani. Pirított „Beyond Meat” azaz növényekből készült húspótló és fűszeres olasz paradicsomszósz áll az étel középpontjában, melyet penne tésztával tálalnak, ezenkívül karfiol és shimeji gomba is található benne. A továbbiakban is az eddig megszokott ízű és minőségű, kézzel készült alapanyagokból összeállított termékeket szolgálják fel üzleteikben.

„Már izgatottan várjuk, hogy növényalapú kínálatunkkal vásárlóink igényei szerint tudjuk nyújtani a Starbucks élményt.”-mondta Sara Trilling, az ázsiai Starbucks elnöke.

„Reméljük, hogy ázsiai vendégkörünkben kellemes fogadtatása lesz termékeinknek, a jövőben pedig folytatni szeretnénk ezt az újonnan elkezdett irányvonalat más országokban is.”

Az Euromonitor, globális piackutató cégcsoport egyetért abban, hogy pozitív döntés követni a vásárlói trendeket. „Ázsiába betört a növényalapú ételek és italok hulláma és ez folyamatosan fejlődni fog az elkövetkezendő években, akárcsak a vásárlók érdeklődése az egészséges és környezettudatos életmód felé.” mondta a Reuters lapnak Maria Mascaraque, az Euromonitor ipari vezetője.

Forrás: 
independent.co.uk

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Rózsaszínű ananász - Termése lédúsabb és édesebb, mint a hagyományosé

A Del Monte Fresh Produce N.A., Inc. új terméket vezetett be a piacon: az exkluzív, prémium kategóriás Pinkglow™ ananászt. A rózsaszín ananász egyedülálló a piacon, és az Egyesült Államokban október 12. óta kapható, de egyelőre csak online vásárolható meg, limitált mennyiségben.

Néhánynapos kultúrák - csírazöldségek

Kevesen nevelnek csírazöldségeket hazánkban, pedig azok már néhány nappal a vetés után betakaríthatók, a megtérülés tehát igen gyors. A növények minőségmegőrzési ideje viszont rövid, tehát csak biztos piaci háttérrel érdemes belefogni. Prázmári Mihály egyéni vállalkozó, valamint Hintalan György, az Ökovital Kft. ügyvezetője osztotta meg velünk tapasztalatait a zöldségtermesztés e különös ágáról.

Így olvasszuk fel a kristályos mézet!

Itt az influenzaszezon és még aktuálisabbá válik a méz használata. A méz kikristályosodása teljesen természetes folyamat és inkább akkor van baj, ha ez nem történik meg. Az azt is jelentheti, hogy nem igazi a méz vagy már túl sokszor felhevítették. Így tudjuk kimélő módon újra folyékonnyá tenni a mézet.

Egy különleges ritkaság az erdőben

Aki nem járatos a gombák világában, biztosan hozzá sem nyúl a bizarr külsejű májgombához. Akik kóstolták, különleges finomságnak tartják.

Az EU-ban betilthatják a kolbász elnevezésű vegán termékeket

E tárgykörben a végső szavazásra várhatóan két hét múlva kerül sor az Európai Parlamentben, melynek tagjai azt szeretnék megakadályozni, hogy a növényi eredetű termékeket gyártók ne használják a hús- vagy tejtermékekkel jellegzetesen kapcsolatos kifejezéseket, ennélfogva betiltanák az olyan szókapcsolatok, mint például a „vegetariánus burger”, „yoghurt stílusú” vagy „sajtpótló” használatát.

A Gazdasági Versenyhivatal megbírságolta a Heinekent

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 75 millió forintra bírságolta a Heineken Hungária Sörgyárak Zrt.-t - tájékoztatta a versenyhatóság közleményben az MTI-t szerdán.

A gyönyörű gránátalma

A gránátalma mediterrán növény, de közép-ázsiai őshazájából meghódította Európa déli vidékeit, Dél-Amerikát, Észak-Afrikát és termesztik Indiában, Indonéziában trópusi, szubtrópusi éghajlaton is. Könnyen szaporítható magról vagy gyökérsarjakról, viszonylag ellenálló, gyönyörűen virágzó növény. Ahogy melegszik az idő, hazánkban is mind többfelé lehet termeszteni.

A fenntartható termelést meg kell fizetni

Az Európai Bizottság Termelőtől a fogyasztóig stratégiája megalapozhatja a fenntarthatóbb és zöldebb mezőgazdaságot, de a Közös Agrárpolitika ambiciózus reformja mellett arra is szükség van a sikeréhez, hogy méltányosan megfizessék a gazdákat a fenntartható termelésért - hangzott el a Politico online mezőgazdasági és élelmiszer-csúcstalálkozóján.

Nyitott ökológiai gazdaság

A győrújfalui Sudár Birtokot 2016-ban álmodta meg Sudárné Boros Zsóka agrármérnök, akinek a szülei már korábban is gazdálkodtak. Az akkori családi gazdaság adminisztratív teendőit ő látta el. Férjével négy gyermeket nevelnek, az otthon töltött tizenöt év után döntött úgy, hogy nem folytatja a családi gazdálkodást, inkább valami egészen újba kezd.

Díjat nyert a KFC vegán burgere

A KFC gyorsétterem lánc díjat nyert a PETA-tól a vegán ételeket forgalmazó vállalatok versenyén, amiért a tavaly nyári termékbejelentést követően az összes vegán, csirke húspótlóból készült hamburgerét négy nap alatt kiárusította.