0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 19.

Kulináris élmény, egyenesen az erdőből

Hamarosan országos hálózatú áruházláncban is elérhetők lesznek a VADEX Zrt. vadfeldolgozójából származó termékek.

A VADEX Mezőföldi Erdő- és Vadgazdálkodási Zrt. a közel fél évszázados tapasztalatára építve és a piaci igényekre reagálva megújította vadhús-feldolgozási tevékenységét és európai szinten is kiemelkedő színvonalú Vadhús Továbbfeldolgozó Üzemet hozott létre Soponyán.

A beruházás a kormány Nagyvállalati Beruházási Támogatási Programjának keretében, valamint saját forrásból valósult meg.

A VADEX Vadvilág márkanéven forgalomba kerülő innovatív vadhús-termékekkel a VADEX Mezőföldi Zrt. szeretné újjáéleszteni és felfrissíteni a vadhúsfogyasztás hagyományait, közelebb hozva ezt az értékes húsfajtát a fogyasztókhoz.

A kizárólag hazai vadhúsból készített, konyhakész termékek már induláskor elnyerték a Magyar Termék védjegyhasználati jogát.

A termékek jelenleg az Erdei Delikátesz, valamint a CBA Príma üzletláncban vásárolhatók meg, decembertől pedig a Spar hálózatban is elérhetők lesznek.

A hazai kiváló minőségű vadállomány ellenére a vadhús-fogyasztásban sajnos az utolsók közt vagyunk Európában.  Évente még a fél kilogrammot sem éri el a fejenkénti fogyasztás, pedig a vadhús élettani hatása kiváló, gazdag ásványi anyagokban (kalcium, magnézium, foszfor, vas), fehérjében, miközben kevés zsírt tartalmaz.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu/Vadex