Back to top

Kulináris élmény, egyenesen az erdőből

Hamarosan országos hálózatú áruházláncban is elérhetők lesznek a VADEX Zrt. vadfeldolgozójából származó termékek.

A VADEX Mezőföldi Erdő- és Vadgazdálkodási Zrt. a közel fél évszázados tapasztalatára építve és a piaci igényekre reagálva megújította vadhús-feldolgozási tevékenységét és európai szinten is kiemelkedő színvonalú Vadhús Továbbfeldolgozó Üzemet hozott létre Soponyán.

Fotó: Vadex Zrt.

A beruházás a kormány Nagyvállalati Beruházási Támogatási Programjának keretében, valamint saját forrásból valósult meg.

A VADEX Vadvilág márkanéven forgalomba kerülő innovatív vadhús-termékekkel a VADEX Mezőföldi Zrt. szeretné újjáéleszteni és felfrissíteni a vadhúsfogyasztás hagyományait, közelebb hozva ezt az értékes húsfajtát a fogyasztókhoz.

A kizárólag hazai vadhúsból készített, konyhakész termékek már induláskor elnyerték a Magyar Termék védjegyhasználati jogát.

A termékek jelenleg az Erdei Delikátesz, valamint a CBA Príma üzletláncban vásárolhatók meg, decembertől pedig a Spar hálózatban is elérhetők lesznek.

Fotó: Vadex Zrt.

A hazai kiváló minőségű vadállomány ellenére a vadhús-fogyasztásban sajnos az utolsók közt vagyunk Európában.  Évente még a fél kilogrammot sem éri el a fejenkénti fogyasztás, pedig a vadhús élettani hatása kiváló, gazdag ásványi anyagokban (kalcium, magnézium, foszfor, vas), fehérjében, miközben kevés zsírt tartalmaz.

Forrás: 
magyarmezogazdasag.hu/Vadex

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

A vadászkrónikás

A művészetet a művészlélek táplálja, a természet iránti szeretetet pedig egy ősi ösztön diktálja. A kettő egy emberben ölt alakot dr. Koncz István személyében, aki orvosi hivatása mellett a vadászat, az irodalom és a képzőművészet szerelemese.

Nyílt napot tartanak a kisüzemi sörfőzdék

A Nyitott Főzdék Napján kitárják kapuikat a magyar kisüzemi sörfőzdék, hogy megmutassák magukat és söreiket a nagyközönségnek. 2021 június 5-én egész nap változatos programokkal, főzdetúrákkal, finom falatokkal, sörkóstolókkal és vásárlási lehetőséggel várnak a hazai kisüzemek!

"Állati" Baby boom a MATE-n

Igazi baby boom van a MATE Kaposvári Campus Vadgazdálkodási Tájközpontjában. A törpekecskét, bivalyborjút, hidegvérű ló és szamár csikót óvó figyelem veszi körül. Ennek köszönheti életét Teri gida is (akit nem táplált az anyja), ugyanis az állatgondozók cumisüvegből etetik az apró jószágot.

Húsmentes lesz az egyik legjobb New York-i étterem

New York egyik legfelkapottabb étterme bejelentette, hogy elhagyja a húsételeket a kínálatából, és áttér a kizárólag nővényi alapú ételek készítésére.

Sikeres kampányok a pandémia idején: aranyat és ezüstöt is elhozott a Magyar Termék a 2020-as promócióversenyről

A Magyar Termék Nonprofit Kft. két 2020-as kampánya is díjat nyert „Az év legsikeresebb promóciója 2020" pályázaton.

COVID-19: eljött a 6 hozzávalóból készült receptek ideje

Leáldozott az ételbloggereknek? Ágazati szakértők szerint a nemzetközi baromfiiparnak a hús mellé egyszerű, könnyen és gyorsan elkészíthető recepteket is célszerű kínálniuk – adja hírül a wattagnet.com. A koronavírus járvány idején ugyanis a közösségi médiát elárasztották a 60 másodpercbe sűrített húsétel-receptek – ez pedig hosszú távra megváltoztatta a főzési szokásokat is.

Orvvadászt ítélt börtönbüntetésre a bíróság Debrecenben

Folytatólagosan elkövetett orvvadászat miatt egy év nyolc hónap börtönbüntetésre ítélt a Debreceni Járásbíróság egy férfit, aki légpuskájával több állatot is elejtett Debrecen külterületén - közölte a Debreceni Törvényszék szóvivője szerdán az MTI-vel.

Mesterséges erszényben nevelkedik Prücsök, a szegedi kengurubébi

Kiváló hírrel örvendeztetett meg mindenkit csütörtök este a Szegedi Vadaspark, amely honlapján és Facebook-oldalán is arról számolt be, hogy Prücsök szépen cseperedik és jó egészségnek örvend. Prücsök nem más, mint egy idén született Bennett-kenguru, akinek anyja születése után elpusztult, ám szerencsére már elég nagy volt ahhoz, hogy a gondozója átvegye a nevelését.

Ingyen zöldség, gyümölcs –ilyen is van…

Az ehető vad növények fogyasztása és felhasználása a konyhában reneszánszát éli, az interneten is szaporodnak az ezzel foglalkozó blogok, facebook csoportok és honlapok. Volt idő, amikor ciki volt vadon termő növényeket enni "mint a nyulak" teszik, de a szemlélet jó irányba változik, mert e tevékenység egyre menőbb lett napjainkra...

Jövőbe mutató piaci fejlesztés

A hagyományoknak megfelelően április elején nyitott a Nyugat-Balaton egyik legrégebbi és egyik legszebb piactere, a gyenesdiási. A pandémia miatt az ünnepélyes megnyitótól ezúttal eltekintettek, de így is szolgált meglepetéssel a nyitás: egyszerre látványos és hasznos, mintegy 21 millió forint értékű fejlesztést hajtottak végre a helyiek és a turisták által egyaránt kedvelt szabadtéri piacon.