Back to top

Az íze és az állaga olyan, mint az igazié

A Redefine Meat „a világ legnagyobb” vaktesztjeként jellemezte a cég 3D nyomtatással készült alternatív húsának kóstolóját. A teszttel a húsevőket célozták meg, és az eredmények szerint a fogyasztók 90 százalékban elfogadták a műhúst. A tesztet a koronavírus járvány miatt hozott korlátozó intézkedések idején rendezték meg egy tel-avivi sétányon.

Gusztusosan tálalt nyomtatott műhús
Gusztusosan tálalt nyomtatott műhús
Fotó: Redefine Meat

Soha nem látott sikerként tekint a „legszélesebb körben” elvégzett, húsevőket megcélzó nyilvános vaktesztjére az izraeli növényi eredetű alternatív húspótlót előállító Redefine Meat nevő startup vállalkozás - közölte a cég közleménye alapján a foodnavigator.com.

Tesztjüket a Best Meiser elnevezésű izraeli húskereskedelmi céggel együtt végezték el, ahol egy mozgóbüfében (food truck) „új hús a városban” szlogennel árulták a műhúsos ételeket.

A tervük az volt, hogy Tel-Avivban két nap alatt 200 adag ételt kóstoltatnak meg.

A büfé a cég konyhakész mediterrán húspótlóból készült ételeit kínálta készre sütve kevés fűszerrel és extrával, hogy a vásárlók a proteinkészítmény megjelenésére, ízére és állagára koncentrálhassanak.

A teszt helyszíne
A teszt helyszíne
Fotó: Redefine Meat
Közleményük szerint a büfé felülmúlta minden várakozásukat: 600-nál többen keresték fel, és 6 óra alatt közel ezer adagot adtak el. Hangsúlyozzák, hogy ezzel bebizonyították, hogy a húsimádók is szerethetik az alternatív húspótlókat elsősorban az ízük és az állaguk miatt, nem pedig azért, mert aggódnának a környezet vagy az állatok jóléte miatt.

Amikor a tesztelőkkel közölték, hogy növényi alapú húshelyettesítőt esznek, a textúrája és a szájban keltett érzete alapján 90 százalékban elfogadták azt.

„Úgy gondoljuk, hogy az alternatív húspótlónak olyan jó ízűnek kell lennie, mint az állati húsnak - ilyen egyszerű.

A Redefine Meat minden tesztelt termékkel elérte, hogy az alternatív húshelyettesítőről szóló beszélgetés az egészségről és a fenntarthatóságról átváltott arra, hogy „ez tényleg közel van” vagy arra, hogy „hú ez a húshelyettesítő nagyon finom.” – hangsúlyozza a közleményben a cég társalapítója, Eshchar Ben-Shitrit.

Forrás: 
foodnavigator.com

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

A globális élelmiszerárak változatlanok

Gyakorlatilag nem változtak az élelmiszerek világpiaci árai novemberben októberhez képest.

A KAP II. pillére szerinti vidéki együttműködések különböző formái

Az együttműködések támogatásának egyik általános célja az agrárium és a helyi közösségek tagjainak ösztönzése a közös cselekvésre és közös projektek megvalósítására. Tekintettel a magyar mezőgazdaság strukturális helyzetére, valamint a közeli és a távolabbi jövőben formálódó kihívásokra, a fenntartható mezőgazdaság megvalósulásában a gazdálkodói együttműködéseknek kiemelkedően fontos szerepe van.

Csökkent a kiskereskedelemben az élelmiszerek forgalma

Októberben 0,6 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi forgalom a nyers és a naptárhatástól megtisztított adatok szerint egyaránt az egy évvel korábbihoz képest - közölte hétfőn a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Elindult az idei téli szezonális ellenőrzés az élelmiszerláncban

Idén december 5-18. között rendelte el a téli szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzést dr. Nobilis Márton, az Agrárminisztérium élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkára. Az egész országra kiterjedő kéthetes ellenőrzéssorozat idején a szakemberek fokozott jelenléte várható az élelmiszerlánc minden területén.

Levesbetét száraztésztákkal is lehet pályázni a kiváló minősítésért

Újabb termékkör, a 8 tojásos levesbetét száraztészták gyártói és forgalmazói számára nyílt meg a lehetőség, hogy elnyerjék a KMÉ védjegy arany fokozatát. A Nébih által koordinált Termékmustra alapján 13 termék esetében igényelhetik a legjobbaknak járó elismerést.

Drágán adom a tojást

A fogyasztónak az az érdeke, hogy minőségi élelmiszert vehessen, a gazdálkodónak, hogy megéljen. A fogyasztó nem buta, csak tájékozatlan. Ezzel van dolga a kis, közepes, nagy, háztáji, mindenféle gazdáknak. Tájékoztatni kell a fogyasztót, megmutatni, mennyi munka van a gazdaságainkban, és mennyi érték!

Finom és praktikus: a tészta

Amellett, hogy finom, rendkívül praktikus alapanyag. Ha megéhezne valaki, a háziasszonynak csak be kell nyúlnia érte a szekrénybe, hogy percek alatt megfőzze, ízesítse, és máris fogyasztható. Csakhogy szerintem egyáltalán nem mindegy, hogy milyen tésztáról van szó – fogalmazott Németh Istvánné, aki a Vas megyei Répcevisen készít száraztésztát.

„Repohár”-felmérés

Úgy véli a BKIK és a Zöld Követ Egyesület, hogy a rendezvényeken és szabadtéri vendéglátóegységekben néhány éve elterjedt „repoharak” újraszabályozására van szükség, hogy a rendszer betöltse a szerepét. Aki egyetért ezzel, annak érdemes kitöltenie a témában indult kérdőívet.

A "pszichobiotikus" élelmiszerek fogyasztása csökkentheti a stresszt és javíthatja az alvást

Vannak olyan ételek, amelyek negatívan befolyásolhatják az alvást, más ételeket pedig stresszhelyzetben érdemes kerülni. Ezzel szemben egy új tanulmány szerint a "pszichobiotikus étrend" fogyasztása nemcsak a stresszt csökkentheti, hanem segíthet abban is, hogy jobban aludjunk.

Focisztárok, mint étterem tulajdonosok

A focisták nem csak a labdáért rajonganak, sokak a gasztronómia szerelmesei is. A katari labdarúgó-világbajnokság néhány sztárja étterem tulajdonosként is híressé vált.