0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. február 21.

Legyél Te is agrárgépész!

Az első és a harmadik helyezést is a Jánoshalmi Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium csapatai nyerték el a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetségének (MEGFOSZ) szakmai vetélkedőjén április 15-én. A hatodik alkalommal meghirdetett verseny második helyén a piliscsabai Dr. Szepesi László Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium tanulói végeztek.

A kiemelkedően szereplő diákok különféle hasznos eszközök, szakmai nap mellett ösztöndíjban is részesültek.

A Legyél Te is agrárgépész tavaly indította először útjára a junior bajnokságot, amely kifejezetten a 9. osztályos középiskolai diákoknak szól. A junioroknak sok kreativitást igénylő feladatot kell megoldaniuk, a nagyobbaknak lényegesen szakmaibb feladatokat szükséges végrehajtaniuk az egyes fordulókban.

A versenyt a járvány miatt főként az online térben rendezték, ami megnehezítette ezt az amúgy gyakorlatias versenyt – erre Bagdán Boglárka agrárszakképzésért felelős helyettes államtitkár hívta fel a figyelmet a döntő eredményhirdetésén.

Ehhez Harsányi Zsolt, az AXIÁL Kft. hozzátette, az agrárgépészeknek folyamatosan tisztában kell lenniük a piacon megjelenő új eszközökről, elemekről, és egy agrárgépésznek szinte mindenhez értenie kell. Ez teszi kifejezetten felelősségteljes szakmának az agrárgépészek munkáját.

A junior bajnokság I. helyezettje a Vépész Technokraták csapata lett, míg az országos bajnokságon a karcagi Pioneer Team csapata végzett az első helyen, akiknek tagjai több szakmai napon is részt vehetnek, illetve 60 ezer forint értékű ösztöndíjban részesültek.

A MEGFOSZ további célja, hogy versenyük évről évre szakmaibb legyen, és a versenyen kiemelkedően szereplő diákok a remek programok és ajándékok mellett szakmai elismerésben is részesüljenek.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu