0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Hogyan védekezzünk a járványok ellen az állattartó telepeken?

Az állattartó telepek életében kiemelt fontosságú feladat a járványvédelmi intézkedés, hiszen ez a leghatékonyabb védekezési mód a telepre beérkező kórokozókkal szemben. Szeretné tudni, mely eszközök lehetnek segítségére a védekezésben? Cikkünkből most megtudhatja!

Napjainkban az afrikai sertéspestis és madárinfluenza által veszélyeztetett időszakot élünk, ezért az állattartó telepeknek különös tekintettel kell lenniük a higiénia fenntartására.

A járványos betegségek kockázata megfelelő higiéniai technológiák alkalmazásával jelentős mértékben csökkenthető.

Nem kis feladat ez, ráadásul a megfelelő és minőségi higiéniai fejlesztések jelentős költséggel járnak. Éppen ezért különösen nagy segítséget jelent, hogy a sertés- és baromfi telepek számára 2021. április 26-tól újra megnyílik a „Baromfi és sertéstartó telepek járványvédelmi rendszereinek fejlesztése” című pályázat, mellyel jelentős anyagi segítséget kaphatnak a pályázók.

Ha már Ön is gondolkodott a pályázaton, de nem biztos a dolgában, bátran kérje ki higiéniai szakértők véleményét!

Melyek az állatok egészségvédelmének leghatékonyabb módjai?

Beléptető kapuk, permetezők és fertőtlenítő szőnyegek

Az állattartó telepek higiéniájának fenntartásához igen körültekintőnek kell lennünk. Ahol nap, mint nap ki- és bejárnak az emberek és szállítmányozó autók, ott az egyik leghatékonyabb eszköz a higiéniai kapu kialakítása. Mindemellett elengedhetetlen a láb-, vagy kerékfertőtlenítő szőnyeg használata, vagy a háti- vagy kézi permetező alkalmazása a gépjárművek részére.

Fontos figyelembe venni, hogy belépő személynek és a beléptetésre kerülő gépjárműveknek minden esetben meg kell várni a fertőtlenítőszer behatási idejét, mielőtt áthalad a beléptetési ponton.

Ahhoz, hogy a beléptetés gördülékeny legyen, a higiéniai kapu hatékonyságát és a beléptetés biztonságát fokozhatjuk gyors behatású fertőtlenítőszert alkalmazásával.

Gyors behatású fertőtlenítő szerek

A higiénia kapu kialakítására kifejezetten ajánlott a VIREX fertőtlenítőszer használata. Ez ugyanis azon kevés szerek egyike, melynek 5 perces behatási ideje van burkos vírusokkal szemben. A benne lévő hatóanyagra jelenleg nincs ismert rezisztencia és előnye, hogy színindikátort tartalmaz, melynek köszönhetően az oldalt színváltozással jelzi, ha hatékonysága csökkent és cserére szorul.

Kérjen bővebb tájékoztatást a termékekről, vagy a fent említett pályázatról a fertőtlenítés szakértőjétől: a Hygitechtől! (x)

A legfrissebb információkért és termékismertetőkért kövesse a Hygitechet a Facebookon is!

 

 

Forrás: Alpha-Vet Állatgyógyászati Kft.