0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 26.

Kisebb kerteket gondozunk, nagyobb igénnyel

Az európai háztartások több mint fele rendelkezik saját kerttel, ez alapján körülbelül 108 millió kerttel számolhatunk Európa-szerte. Ez egyúttal azt is jelenti, hogy legalább minden második magánháznál gondoznak valamekkora zöldterületet. A statisztikai adatok szerint a kertek közel kétharmada 300 m² alatti, és ezen kertek fele mindössze 50-100 m² nagyságú.

Többek között ez is lehet az oka annak, hogy az európaiak kevesebb, mint 10 százaléka alkalmaz kertészt vagy kér professzionális segítséget – az európaiak számára a kertészkedés tulajdonképpen DIY tevékenység.

Nem okoz meglepetést az sem, hogy legtöbben a házukban, egy kis fészerben vagy a garázsban tárolják a kerti szerszámokat, ahol jellemzően kevés a rendelkezésre álló hely, főleg akkor, ha számos különféle eszköz szükséges a különböző kerti munkákhoz, a zöldterület rendben tartásához.

Mivel még a legkisebb kertben is rengeteg tennivaló akad és sokféle szerszámra lehet szükség a munkák elvégzéséhez, így a kerttulajdonosok részéről nagy az igény a felhasználóbarát, innovatív, megoldásorientált kerti eszközökre.

A kisebb kertek karbantartásához ugyanis nem robusztus gépekre van szükség, másrészt viszont a kertészkedők nem akarnak mindent kézzel vágni, fűrészelni, nyírni. A legpraktikusabbak ebben az esetben az olyan kompakt, multifunkciós szerszámrendszerek, amelyek kis helyen elférnek, praktikusan tárolhatók, kompatibilisek – azaz egy adott nyélhez többféle munkaeszköz csatlakoztatható – és ugyanakkor tartósak, magas minőséget képviselnek.

Figyelembe véve, hogy a kisebb kertekkel rendelkező lakóövezetekben a szomszédok nem laknak egymástól távol, érdemes akkumulátoros technológiát választani, ami csendes, így az olyan mindennapi kerti munkák, mint a gyepszegélyek nyírása, a sövények és bokrok metszése egyszerűen, csendben és szomszédbarát módon végezhetők el.

Az európai fogyasztói felmérés szerint a multi-tool rendszerek iránti vásárlási hajlandóság meglehetősen magas. A vásárlói döntésnél a legfontosabb kritériumok az ár, a tartósság, a fenntarthatóság, az ergonómia, valamint az, hogy a választott szerszámrendszer lefedje az egész évben szükséges szerszámok összességét.

A legnépszerűbb eszközök a sövénynyíró (a kerttulajdonosok 70 százaléka rendelkezik ilyennel), a fűkasza (64 százalék), a damilos fűnyíró (60 százalék), a teleszkópos ágvágó (55 százalék) és a láncfűrész (51 százalék).

De létezik-e olyan rendszer, amely lehetővé teszi a kézi és az akkumulátoros eszközök kombinálását? Amely egyedileg igazítható a kerthez és annak mindenkori karbantartási igényeihez? És amely könnyen és helytakarékosan tárolható?

Erre jó megoldást kínál a a WOLF-Garten új, e-multi-star™ rendszere jelenti. A cég 100 éves történetében a multi-star® click rendszer valószínűleg a legismertebb termékcsoport, amelyet a kerttulajdonosok számtalan generációja használt már az eltelt évek során: több mint 70 féle eszköz közül választhatunk, amelyek egyetlen kattintással csatlakoztathatóak a nyélhez.

A termékcsalád piacra kerülésének 40. évfordulója alkalmából a cég egy akkumulátort tartalmazó nyéllel és öt akkumulátoros tartozékkal bővítette a klasszikus portfóliót. Az e-multi-star™ rendszer szegélyvágóval, fűnyíró ollóval, láncfűrésszel, sövényvágóval és ágvágóval egészíti ki a kézi multi-star® kertieszköz-rendszert. Az új, akkumulátoros nyélhez ugyanis a már jól ismert kézi eszközök is csatlakoztathatók. Az eszközökhöz tartozó töltő falra szerelhető, így tárolóként és töltőként egyaránt szolgál.

Forrás: WOLF-Garten