0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 19.

Saláta helyett káposzta lesz a hamburgerben

Az ausztrál KFC azután kényszerült a cserére, hogy a kontinensen egekbe szöktek a friss gyümölcsök és zöldségek árai.

Egymást érik az ausztrál közösségi médiában a képek arról, hogy a háromszorosára nőttek a zöldség- és gyümölcsárak az országban – szúrta ki a BBC cikkét a hvg.hu.

A KFC például az Új-Dél-Walesben és Queenslandben tomboló árvizek miatt kialakult salátalevél-hiányon úgy próbál úrrá lenni, hogy a burgereibe és a wrapjeibe mostantól salátalevél mellé káposztalevelet is tesznek.

Már idén januárban is élelmiszerhiánnyal kellett szembesülnie a gyorsétterem láncnak: akkor csirkéből nem volt elég, emiatt kénytelenek voltak éttermeket bezárni. Ezt még az omikronnak lehetett betudni, amely akkor éppen az ausztráliai KFC legnagyobb csirkebeszállítójának számító Ingham’s munkavállalói körében dühöngött.

Ausztráliát érzékenyen érinti továbbá az ukrajnai háború következményeképpen fellépő élelmiszer-ellátási válság is, ráadásul az ország saját élelmiszer-termelését az év folyamán, a keleti parton korábban kialakult áradások veszélyeztették. Mindezek összessége 2022 első három hónapjában 5,1 százalékkal növelte meg a fogyasztói árakat a kontinensen, ami az ország húszéves inflációs csúcsértékét is eredményezte.

Forrás: hvg.hu