0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Kockázott bacont hív vissza az Aldi

Baktérium (Listeria monocytogenes) esetleges jelenléte miatt az Aldi Magyarország Bt. visszahívja az 500 gramm kiszerelésű kockázott bacont - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) az MTI-vel.

A Nébih kéri a vásárlókat, hogy az L244 tételszámú, 2022.10.04-ei lejárattal rendelkező terméket ne fogyasszák el.

Hozzátették, hogy bármelyik Aldi üzletbe visszavihető a bacon, amelynek árát blokk nélkül is visszatérítik.

A Nébih honlapján olvasható, hogy a Listeria monocytogenes a természetben széles körben előforduló emberi megbetegedést okozó baktérium.

A hűtő hőmérsékletén is képes elszaporodni, így minden olyan 5 napon túl a hűtőszekrényben tárolt élelmiszer kockázatos lehet, amelyben a baktérium szaporodni képes, és amit fogyasztás előtt nem hőkezelnek (például: nyers, pasztörizálatlan tej és az abból készült tejtermékek; lágysajtok; nyers húst tartalmazó ételek; húskészítmények; nyers halak; füstölt lazac; szeletelt élelmiszerek).

Ugyanakkor arra is rámutattak, egészséges emberekben sokszor semmilyen tünetet nem vált ki a lisztériával szennyezett élelmiszer fogyasztása, azonban a legyengült immunrendszerű emberek, várandós nők, idős emberek esetében az élelmiszer alacsonyabb szennyezettsége is súlyos megbetegedést okozhat.

Forrás: Nébih/MTI