0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 26.

Örök kedvencek: az orchideák

Óriási érdeklődés övezte a Magyar Orchidea Társaság rendezésében zajló őszi Orchidea és Bromélia kiállítást. A rendezvénynek már sok éve a Magyar Mezőgazdasági Múzeum, a Vajdahunyadvár ad otthont.

A Magyar Orchidea Társaság tagjainak a gyűjteményéből, valamint magyar és külföldi kereskedők orchideáiból és broméliáiból mutatják be a legszebb, legkülönlegesebb példányokat. Most a Német Orchidea Társaság is elhozott nekünk egy színvonalas összeállítást és a tajvani Sun Moon orchidea kertészet is bemutatta különleges orchideáit. A Magyar Orchidea Társaság évente két alkalommal, tavasszal és ősszel vonultatja fel a nagyközönség előtt a növényérdekességeket. A rendezvény mind a négy napján a hazai látogatók mellett rengetegen érkezetek a környező országokból, Ausztriából, Szlovákiából, Romániából, Szlovéniából, Szerbiából is. Bizonyára a járvány utáni „fellélegzésnek”, szabadságérzés utáni vágyakozásnak is betudatható, hiszen két év óta most kapcsolódhatunk ki igazán felhőtlenül, programokra, színekre, illatokra, szépségre vágyunk, és ezekből volt bőven a kiállításon.

A felvonultatott növények megtekintése mellett érdekes előadásokat hallgathattak a látogatók, de szakkönyveket, kiadványokat és apróbb ajándéktárgyakat és természetesen növényeket is vásárolhattak. Kruchió László – aki hosszú évek óta a kiállítás dizájnere – és csapata most is látványos kompozíciókat hozott létre az „Őszi zsongás orchideákkal” címszóval.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu