0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2023. december 4.

Kik kapták idén az aranyvillát?

Vajon milyen méz került a kanálra? Erre a kérdésre kellett helyes választ adniuk az ország agráregyetemeiről, köztük persze a MATE különböző campusairól érkezett csapatoknak.

Az édes feladat mellett más szakmai kihívások is várták a gazdászverseny indulót: mezőgazdasági eszközök felismerése, lúdtojások lámpázása és egy tehenészeti puzzle is, vagyis a sajtáros fejőgép szakszerű és gyors összeszerelése.

De ha már a versenyt az állattenyésztés napján rendezték, egy tenyészállat bírálat is szerepelt a leendő gazdászok programjában. Nekik a jövőben akár el kell tudniuk dönteni a küllem alapján, hogy például egy magyartarka üszőből tenyészállatot nevelnek, vagy sem.

A MATE rektora a verseny résztvevőit köszöntve kiemelte, hogy reméli, a különböző egyetemekről érkezett hallgatók között komoly gazdászbarátságok szövődnek majd. Gyuricza Csaba bevallotta, a részrehajlás elkerülése érdekében távol tartotta magát a zsűrizéstől.

Abban egyébként minden olyan egyetemről volt bíró, ahonnan jöttek versenyzők. Mezőszentgyörgyi Dávid, a zsűri elnöke a feladatokkal kapcsolatban bevallotta, volt olyan eszköz, amit ő maga sem ismert fel, de azt is megjegyezte, az elméleti ismeretekben még van a hallgatónak hova fejlődni.

A bronzvilla nyertese a Szegedi Tudományegyetem hódmezővásárhelyi Mezőgazdasági Kar csapata lett.

Az ezüstvillát a Széchenyi István Egyetem Albert Kázmér Mosonmagyaróvári Kar csapata érdemelte ki.

Az aranyvilla pedig Gödöllőre került, a MATE Szent István Campus csapatát illette meg. A tagjai Hoffmann Flóra, Magyar László és Sebők Mihály. A három ötödéves hallgató felkészítő tanára Balláné dr. Erdélyi Márta, egyetemi docens volt.
Forrás: magyarmezogazdasag.hu

Magazin ajánló: