0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 21.

Megjelent az új TokajKalauz! – minden, amit Hegyaljáról tudni kell

Október 3-án megjelent a legnaprakészebb kiadvány a Tokaji borvidék borászatairól, éttermeiről, szállásairól és megannyi egyéb látnivalóiról.

Október 3-án megjelent a legnaprakészebb kiadvány a Tokaji borvidék borászatairól, éttermeiről, szállásairól és megannyi egyéb látnivalóiról. A 2021-ben Best European Wine Book díjat is elnyert kétnyelvű kalauzban két újabb pincészet kapott csillagos kiemelést, de a könyv bemutatja az olvasónak, hol érdemes még kopogtatni a 27 településen és környékén. Nélkülözhetetlen útitárs tehát egy felejthetetlen tokaji túrához!

Ripka Gergely, a szerző, akit idén A Borászok Barátjává választott a Kárpát-medence 50 legjobb termelője és a korábbi Borászok Borászai így mesél a friss kötetről:

“Az elmúlt két-három év alatt, az előző kötet óta számos új étterem, még több remek kávézó és szálláshely révén is tartogat meglepetéseket ez a borvidék, méghozzá azok számára is, akik eddig jól ismerték ezt a környéket. A célom, hogy a boron túl is akármilyen téma mozgassa helyben a látogatót, ne tévedjen el a minőségek közt.”

A 170 borászaton, többszáz katalogizált és értékelt referenciaboron és 300-nál is több egyéb látnivalón túl komplex kulturális és történelmi adalékokkal is szolgál a TokajKalauz, csodás fotókkal illusztrálva a szöveges leírásokat. Egy kötet, ami nem hiányozhat egyetlen borkedvelő vagy ínyenc polcáról sem, hisz páratlan részletességgel mutatja be a boron túl, mely fesztiválok, események, rendezvények vagy éppen történelmi emlékhelyek, épített örökségek, kirándulóhelyek és vízitúrázó pontok adhatják a helyszínét egy emlékezetes hegyaljai látogatáshoz.

De az útbaigazításon túl izgalmas kóstolójegyzetek, interjúk színesítik a könyvet, többek közt a varsói Wojciech Bonkowski Master of Wine-nal és a tállyai Alkonyi Lászlóval.

A szerzői gondozásban megjelenő kötetet szerte az országban több helyszínen is bemutatja szerkesztője (közösségi média felülete lehet követni a premiereseményeket a négy égtáj felé). A BOOOK Kiadó révén pedig a kiadvány országos terjesztésben is elérhető már a közismert könyváruházakban.

A szerző azonban nem fogyott még ki korántsem erre az évre a meglepetésekből. Október közepén indul a mesepályázat az iskolás korosztályoknak, melynek témája A tokaji aranyvenyige legendája. November 15-ig lehet nevezni (500-2000 gépelt szóban), a pályaműveket Bodó Judit (Bott Pince), Závada Pál Kossuth- és József Attila-díjas író és a TokajKalauz szerzője fogja zsűrizni.

 

Forrás: magyarmezogazdasag.hu

Magazin ajánló: