Nem csak az életkorunk, az étrendek is változnak. A tél beköszöntével itt az ideje, hogy az étrendet is megújítsuk, például iktassunk be minél több zöld leveles zöldséget és legyen az egyik a spenót, ami mellett számtalan érv szól.
Fokozza az immunitást: ez télen nem lehanyagolható szempont. Jó forrása a C-vitaminnak, ami elengedhetetlen az egészséges immunrendszerhez, hiszen segít a szervezetnek fehérvérsejteket termelni, amelyek felveszik a harcot a fertőzésekkel szemben.
Javítja a vérkeringést: magas a vas tartalma, amely nélkülözhetetlen az oxigén szállításához a szervezetben. A vashiány vérszegénységhez vezethet, ami fáradtságot, légszomjat és szédülést okozhat.
Véd a krónikus betegségekkel szemben: tele van antioxidánsokkal, amelyek segíthetnek megvédeni a szervezetet az olyan krónikus betegségektől, mint a rák, a szívbetegség és a stroke. Az antioxidánsok segítenek semlegesíteni a szabad gyököket, amelyek olyan instabil molekulák, amelyek károsíthatják a sejteket.
Támogatja az egészséges bőrt: tartalmazza az egészséges bőrhöz nélkülözhetetlen A-vitamint Az A-vitamin segít a bőrsejtek javításában és védelmében.
Alacsony kalóriatartalmú és zsírszegény: kiváló választás azok számára, akik fogyni szeretnének, vagy megtartani az egészséges testsúlyt.
Sokoldalú zöldség, amelyből készülhet főzelék, leves, köret, saláta, tehetjük rakott ételekbe, gyúrhatunk vele tésztát, hozzá keverhetjük a gnocchi és a palacsinta tésztájához, süthetünk vele pitét, muffint és bele csempészhetjük a reggeli zöld turmixba. Fűszerezhetjük borssal, szerecsendióval, nagyon jó párosítás fokhagymával, de megpróbálkozhatunk bazsalikommal, kurkumával, gyömbérrel és csilivel is, amik izgalmas ízt kölcsönöznek neki. Társíthatjuk túróval, sajtkrémmel, megszórhatjuk szezám maggal.