0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. július 17.

Ünnepeljen malaccal!

Elindította ünnepi sertéshúsfogyasztást ösztönző kampányát az Agrármarketing Centrum. A karácsonyig tartó kampány során számos médiafelületen találkozhatunk a sertéshús egészségre gyakorolt pozitív hatásaival, és jó néhány sertésrecepttel is.

A kampányt indító november 28-ai sajtórendezvényen Giczi Gergely, az Agrármarketing Centrum ügyvezető-helyettese elmondta, hazánkban a baromfi után a sertés a második legnépszerűbb húsféle, éves fogyasztása 30-32 kg/fő.

Az ágazat főbb problémáira is kitért, alapanyagárak mellett az energiahordozók árainak emelkedése, valamint az export bizonytalansága nehezíti a hazai termelők és feldolgozók helyzetét.
Forrás: AMC

Ezeknek az áthidalását segítették a Vidékfejlesztési Programban meghirdetett pályázati felhívások, amelyek összességében 519 sertéstartással foglalkozó vállalkozásnak mintegy 106 milliárd forinttal járultak hozzá jövedelemtermelő képességükhöz, illetve a tartási helyek, továbbá a gép- és eszközparkok korszerűsítéséhez – összegezte Giczi Gergely.

Az ágazat helyzetét a Magyar Húsiparosok Szövetségének elnöke, Éder Tamás ismertette. Az élősertés ára tavaly realizálódott, ez viszont a vágóhidaknak és feldolgozóknak okozott gondot, ugyanis a megnövekedett önköltségeket a húsok és húskészítmények átadási áraiba nem tudták teljesen beépíteni.

Szintén az ágazatot sújtja az a piacon hullámokban megjelenő sertéshústöbblet, amely nyomott áron érkezik, főként Kelet-Európába, így Magyarországra is.

Ahhoz, hogy a hazai fogyasztók a jövőben is biztosan számíthassanak a kiváló minőségű, friss magyar sertéshúsra és húskészítményekre, arra van szükség, hogy a vásárlók elsősorban magyar húst és húskészítményt vegyenek le az üzletek polcairól a hétköznapokon éppúgy, mint az ünnepek előtt – hívta fel a figyelmet Éder Tamás.

Forrás: AMC
Az Agrármarketing Centrum az Agrárminisztérium és a Magyar Húsiparosok Szövetségének szakmai támogatása mellett folytatja sertéshúsfogyasztást ösztönző Ünnepeljünk malaccal! kampányát. A kampányidőszakban nyereményjátékban is részt vehetnek az érdeklődők, amellyel sertéshúsból készült termékcsomagot nyerhetnek.
Forrás: magyarmezogazdasag.hu

Magazin ajánló: