Konyhánk a természetes gyógymódok tárháza, igazi kincseskamra. Szinte biztos, hogy megtaláljuk otthonunk polcain ezt a 7 fűszert, melyek segítségünkre lehetnek, ha emésztési gondokkal küzdünk.
Kurkuma
Hatóanyagának, a kurkuminnak gyulladáscsökkentő, antioxidáns hatást tulajdonítanak.
Az emésztőrendszerben fellépő gyulladás puffadást okozhat, mely problémát a kurkuma is segíthet kezelni.
Ráadásul különleges, melegséget adó, földes ízvilágot kölcsönöz ételeinknek.
A növény jellegzetes színét is a kurkumin adja
Koriander
Mind friss levelei, mind magjai rendelkeznek emésztést segítő hatással.
A koriandermagokban levő vegyületek csökkenthetik a diszkomfortérzetet, a puffadást.
A leveleket pedig gazdag rosttartalmuk miatt használjuk, hogy gyorsuljon az emésztés.
Jól illik a limeos, chillis ételekhez
Fahéj
Antimikrobiális hatása révén fahéjjal csökkenthető a puffadás, mivel gátat szab a emésztőrendszerben fellépő gázképződésnek.
Szórja meg fahéjjal reggeli zabkásáját, adja hozzá gyümölcsturmixához, vagy különböző süteményekhez!
A székrekedés hihetetlenül kellemetlen, és zavarja a mindennapi életét. A székletürítési képtelenség és a hasi diszkomfort érzés jellemzi, a székrekedés nagyon gyakori állapot.
Számos karácsonyi sütemény, ital finom illatát köszönhetjük ezeknek a télies fűszereknek. Pedig meleg vidékről, egyenesen a trópusokról származnak, régebben ráadásul orvosok használták őket, semmint cukrászok.
Magazin ajánló:
Kertbarát Magazin
A Kertbarát Magazin a kert barátainak, hobbikertészeknek, a növényeket szerető fogyasztóknak szól. A kéthavonként megjelenő, 68 oldalas színes magazin témái a növényszerető, természetkedvelő olvasókhoz szólnak, hazai és külföldi kerteket, növénygyűjteményeket, növényeket, a növényvilág különlegességeit mutatják be.
Az elsősorban kiskert-tulajdonosoknak szóló immár 30 éve megjelenő lap segíti a kertbarátok, a kertészgazdák munkáját. Praktikus tanácsokkal szolgálja a hobbikertészek igényeit. A Kerti Kalendárium a kertészek és kertbarátok havilapja. Évi 10 alkalommal, 10 ezer példányban, havonta jelenik meg, január-februárban és november-decemberben összevont számokkal.
Online szerkesztő. 2023 ősze óta a magyarmezogazdasag.hu munkatársa – nem sokkal azután csatlakozott, hogy befejezte kommunikáció-és médiatudomány szakos egyetemi tanulmányait, angol nyelven. Magazin újságírást tanult a MÚOSZ-nál, meggyőződése, hogy „a vesszők életet menthetnek”, kevés fájdalmasabb látványt tud elképzelni egy helyesírási hibánál. Odavan mindenért, ami gasztro, lifestyle, wellness, superfood – ha pedig ezek még a fenntarthatósággal is összeegyeztethetők, az már csak hab a tortán.
Online szerkesztő. 2023 ősze óta a magyarmezogazdasag.hu munkatársa – nem sokkal azután csatlakozott, hogy befejezte kommunikáció-és médiatudomány szakos egyetemi tanulmányait, angol nyelven. Magazin újságírást tanult a MÚOSZ-nál, meggyőződése, hogy „a vesszők életet menthetnek”, kevés fájdalmasabb látványt tud elképzelni egy helyesírási hibánál. Odavan mindenért, ami gasztro, lifestyle, wellness, superfood – ha pedig ezek még a fenntarthatósággal is összeegyeztethetők, az már csak hab a tortán.
Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.
Feltétlenül szükséges sütik
A feltétlenül szükséges sütiket mindig engedélyezni kell, hogy elmenthessük a beállításokat a sütik további kezeléséhez.
Amennyiben ez a süti nem kerül engedélyezésre, akkor nem tudjuk elmenteni a kiválasztott beállításokat, ami azt eredményezi, hogy minden egyes látogatás alkalmával ismételten el kell végezni a sütik engedélyezésének műveletét.