Sok fajtával dolgoznak, minden évben több újdonságot kipróbálnak. A termesztési tulajdonságokon, előnyökön túl fontosnak tartják, hogy a kiválasztott fajták megfeleljenek a piaci igényeknek, azaz legalább 30 centiméter hosszú, 300-400 grammos, sötétzöld, bordázott terméseket hozzanak.
A jelenlegi két fő fajta a Bonsagan RZ F1 és a SEiber F1.

Heti hat nap szednek, és rekeszben vagy 5 kilós, Algyői Ubi logóval ellátott zacskókban értékesítenek. Kiváló minőségű uborkát kínálnak. Évek óta több nagykereskedővel és tésszel dolgoznak együtt, így a termékük elkerül az ország számos áruházláncába és zöldség-gyümölcs kisboltjába is. A kertészet logójával a fogyasztók már nem találkoznak, Gubacsi Zoltán azonban bízik benne, hogy előbb-utóbb sikerül beszállítani közvetlenül is az áruházláncokba, és akkor az előre fóliázott termésre már rákerülhet a nevük. Ehhez szükség van az árualap növelésére, így a tervezett fejlesztések közt említette a további egyhektáros területbővítést, amivel egyúttal tovább javíthatnák a költséghatékonyságot.
A nagyobb mennyiségű inputanyagot ugyanis kedvezőbb áron lehet beszerezni. A bővítéshez ők is pályáznak a kertészet korszerűsítését ösztönző támogatásra, várják a felhívás közzétételét.
Ez ugyan nagyobb kezdeti költséggel jár (a berendezett lakás, rezsi, oda-vissza repülőjegy, ügyintézési és közvetítői költség mintegy 1 millió forint fejenként), de két évig biztosan itt maradnak, és nem utolsósorban könnyen tanulnak.

Ez is érdekelheti: