Akár magában, porcukorral, süteményben vagy lekvárként fogyasztjuk, tavasszal a friss szamóca bizonyul a legjobb választásnak.
A szamóca tárolása ugyanakkor némileg feladja a leckét, sok bosszúságot és még annál is több élelmiszer-hulladékot eredményezve.
Az alábbiakban a FDL portáljának tippjei alapján osztjuk meg, mit kell tennünk, hogy a megvásárolt szamóca minél tovább friss maradjon.
Mire figyeljünk vásárláskor
A hosszantartó frissesség már vásárláskor eldőlhet. Ha ugyanis nem megfelelő minőségű gyümölcsöt választunk, tehetünk bármit, a szamócánk gyorsan meg fog romlani.
Tapintás alapján is kiszűrhető a rossz gyümölcs, mert míg az ideális szamóca felülete kemény, addig ellenkező esetben könnyen összenyomható. Végezetül ne felejtsük alaposan megvizsgálni, nincs-e sérülés, penészes folt a gyümölcsön.
Ha sikeresen beszereztük a zamatos vitaminbombát, válasszunk az alábbi tárolási módok egyikéből.