0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. május 18.

Így tárolja a szamócát, hogy friss maradjon

Már nem kell sokat várni, hogy szebbnél szebb, piros színben pompázó szamócaszemek lepjék el az üzleteket. Ám ha nem figyelünk oda, a tavaszi kedvenc sajnos könnyen a szemetesben végezheti.

Akár magában, porcukorral, süteményben vagy lekvárként fogyasztjuk, tavasszal a friss szamóca bizonyul a legjobb választásnak.

Az édes bogyós számos tulajdonságával támogatja egészségünket: telis-tele van C-vitaminnal, rosttal, antioxidáns hatóanyagokkal.

A szamóca tárolása ugyanakkor némileg feladja a leckét, sok bosszúságot és még annál is több élelmiszer-hulladékot eredményezve.

szamóca

Az alábbiakban a FDL portáljának tippjei alapján osztjuk meg, mit kell tennünk, hogy a megvásárolt szamóca minél tovább friss maradjon.

Mire figyeljünk vásárláskor

A hosszantartó frissesség már vásárláskor eldőlhet. Ha ugyanis nem megfelelő minőségű gyümölcsöt választunk, tehetünk bármit, a szamócánk gyorsan meg fog romlani.

Fontos, hogy színe élénkpiros legyen, csumája pedig sötétzöld, ezek ugyanis azt jelentik, a szamóca érett, de nemrégiben lett csak leszedve.

Tapintás alapján is kiszűrhető a rossz gyümölcs, mert míg az ideális szamóca felülete kemény, addig ellenkező esetben könnyen összenyomható. Végezetül ne felejtsük alaposan megvizsgálni, nincs-e sérülés, penészes folt a gyümölcsön.

szamóca

Ha sikeresen beszereztük a zamatos vitaminbombát, válasszunk az alábbi tárolási módok egyikéből.

A legfontosabb, hogy mosásukat követően mindig távolítsuk el a nedvességet. Ha ugyanis felületük nem száraz, a szamócaszemek könnyen romlásnak indulnak.
Forrás: magyamrmezogazdasag.hu/fooddrinklife.com

Magazin ajánló: