0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. május 29.

Megjelent a „Gutes aus deutscher Landwirtschaft“ védjegy

A Központi Kereskedelmi-Mezőgazdasági Koordináció (ZKHL) bejelentette a „Gutes aus deutscher Landwirtschaft“ (Jó dolgok a német mezőgazdaságból) eredetcímke hivatalos bevezetését.

Ezentúl a mezőgazdasági és élelmiszeripari cégek és szervezetek online regisztrálhatnak, köthetnek erre vonatkozó megállapodást és használhatják termékeiken az új címkét. A ZKHL elnöke és a Német Élelmiszerkereskedelmi Szövetség (BVLH) elnöke, Björn Fromm nagy érdeklődésre számít a kiskereskedők és a gyártók részéről. Arra számít, hogy az új származási címke hozzájárul a helyi mezőgazdaság fenntartható megbecsüléséhez és megerősítéséhez. Ugyanakkor a fogyasztók fontos útmutatást kapnak. Az új tábla a „Jó dolgok a német mezőgazdaságból” alapvető üzenetet helyezi előtérbe, és lényegesen jobb láthatóságot biztosít – mondja Fromm.

A ZKHL szerint első lépésben a származási címke marha-, sertés- és baromfihúsból és húskészítményekből, friss tojásnál, valamint gyümölcsnél, zöldségnél és burgonyánál használható.

Az élelmiszer-kiskereskedelmi cégek és élelmiszergyártók mellett a védjegyet használhatják kézműves vállalkozások, közvetlen értékesítők és közétkeztetési cégek is. Díjszabás határozza meg a védjegy használatának költségeit, míg egy vizsgálati rendszer biztosítja a kritériumoknak való megfelelést a tanúsító cégek által. Az érdeklődők a www.herkunft-deutschland.de weboldalon tájékozódhatnak és regisztrálhatnak az eredetcímke használatára. A „jó dolgok a német mezőgazdaságból” fontos lépést jelentenek az élelmiszer-termelés nagyobb átláthatósága és minősége felé.

Forrás: Geflügelnews