0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. május 29.

Tanúsítvány az átláthatóságért

2026. január 1-jétől a Royal Flora Holland rendszerében vágott virágokat és cserepes növényeket beszállító vállalkozások az FSI szabványai szerint tanúsítványt kapnak.

FSI: Floriculture Sustainability Initiative – virágter­mesztési fenntarthatósági kezdeményezés.

Cél, hogy 2027-re minden tag és beszállító rendelkezzen ezzel a tanúsítvánnyal. A holland virágkertészeti ágazat 2040-re klímasemleges kíván lenni. Az ágazatban felhasznált energiaforrások megváltoztatására már sok jó példa van, ilyen a LED-világítás, a geotermikus energia és a napenergia alkalmazása.

dísznövény kereskedelem hollandia fsi szabvány
Illusztráció
Az innovatív és vállalkozó szellemű termelők hatalmas lépéseket tesznek az energia, a munkaerő, a növényvédelem, a csomagolás és a vízhasználat környezetkímélővé tétele érdekében.

A környezeti és társadalmi fenntarthatóság bizonyos normáit elismerő FSI-tanúsítvány megszerzése szintén fontos lépés az átláthatóság felé. Ezzel a kollektív döntéssel a Royal Flora Holland rendszerében a vásárlók hamarosan csak minősített termelőktől vásárolnak vágott virágokat és cserepes dísznövényeket.

A Royal Flora Holland szövetkezeti és virágtermesztési központként vezető szerepet tölt be Hollandiában, Európában és Európán kívül is. Ehhez a társadalmilag vezető szerephez társul majd nagyobb átláthatóság is, ami további elégedettséget és biztonságot nyújt az ügyfeleik számára.

Forrás: Kertészet és Szőlészet/floraldaily.com

Szaklap, amelyben a cikk megjelent: