0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2025. augusztus 20.

Csakis friss gyümölccsel

Mottónk, hogy mindig friss gyümölccsel érkezünk a piacra, és kivétel nélkül olyan minőséget kínálunk, ami a lehető legjobb – mondja Farkas Tibor, aki Esztergályhorvátiban termel gyümölcsöket, elsősorban őszibarackot és szamócát.
Farkas Tibor újhagymája
Újhagymából is jut a piacra

Értem én, hogy minden megújul és változásokat kell eszközölni, de ez bennünket érzékenyen érint.

S ezzel nem azt mondom, hogy folyton permetezni, vegyszerezni kell, de bizony akad néhány probléma, amit csak ezekkel az anyagokkal, módszerekkel lehet gyógyítani, megelőzni.

Ez azt is jelenti, hogy csökken a minőség, nem tudjuk majd előállítani azt a gyönyörű árut, amit eddig. Lehetnek hibás gyümölcsök, vagyis a vegyszerezés változásai a minőség rovására mehetnek. Persze, mondják, hogy vannak olyan szerek, melyek alkalmasak a régiek helyettesítésére. Ez így van, de egyrészt ki kell tapasztalni a használatukat, másrészt pedig olyan drágák, hogy a kisebb termelők egyszerűen nem tudják megvásárolni őket.

Farkas Tibor a tervekkel kapcsolatosan azt mondta, sokat gondolkodnak a jövőn, egyelőre nem döntöttek a folytatás mikéntjéről.

– A nehézségek miatt szóba került, hogy lefelezzük a birtokot, mert nem bírjuk a sok munkát. Sőt, bevallom, hirdettük is, de egy bizonyos összeg alatt azért nem adjuk el, mert csak buknánk rajta. Nos, meg azért bevallom, sajnálnánk is, a munka is hiányozna.

Ez a birtok és a termelés az életünk. Így aztán megy minden a régiben. B-terv nincs, ennyi év után nehéz lenne mással foglalkozni.

Jellemző ez egyébként nagyon sok termelőre, akik nem látják a jövőt. Úgy gondolom, hogy a munka, az elszántság és a minőség egytől-egyig olyan tényezők, amik esélyt adnak a fennmaradásra – tette hozzá bizakodva.

Ez is érdekelheti:

A saját zöldség íze

Fogja ki az ebédjét!

Forrás: Magyar Mezőgazdaság

Szaklap, amelyben a cikk megjelent:

Magyar Mezőgazdaság

Magazin ajánló: