
Értem én, hogy minden megújul és változásokat kell eszközölni, de ez bennünket érzékenyen érint.
Ez azt is jelenti, hogy csökken a minőség, nem tudjuk majd előállítani azt a gyönyörű árut, amit eddig. Lehetnek hibás gyümölcsök, vagyis a vegyszerezés változásai a minőség rovására mehetnek. Persze, mondják, hogy vannak olyan szerek, melyek alkalmasak a régiek helyettesítésére. Ez így van, de egyrészt ki kell tapasztalni a használatukat, másrészt pedig olyan drágák, hogy a kisebb termelők egyszerűen nem tudják megvásárolni őket.
Farkas Tibor a tervekkel kapcsolatosan azt mondta, sokat gondolkodnak a jövőn, egyelőre nem döntöttek a folytatás mikéntjéről.
– A nehézségek miatt szóba került, hogy lefelezzük a birtokot, mert nem bírjuk a sok munkát. Sőt, bevallom, hirdettük is, de egy bizonyos összeg alatt azért nem adjuk el, mert csak buknánk rajta. Nos, meg azért bevallom, sajnálnánk is, a munka is hiányozna.
Jellemző ez egyébként nagyon sok termelőre, akik nem látják a jövőt. Úgy gondolom, hogy a munka, az elszántság és a minőség egytől-egyig olyan tényezők, amik esélyt adnak a fennmaradásra – tette hozzá bizakodva.
Ez is érdekelheti: