
„Évről évre egyre nagyobb hangsúlyt kap az egészséges életmód a versenytermékeknél is.
illetve az alapanyag kiválasztásnál is egyre jobban előtérbe kerülnek azok, amelyek az egészségre valamilyen kedvező hatást gyakorolnak” – mondta Septe József, a Magyar Pékszövetség elnöke.

– tette hozzá. A Magyar Pékszövetség elnöke megjegyezte: a szakemberek az utóbbi években bátrabban alkalmaznak magvakat, például tönkölyt, alakort, egyéb egészséges anyagokat.
A verseny zsűrizése mindig anonim módon zajlik,
A zsűri tagjai egyedileg pontoznak, a pontozólapok összesítése titkos. A verseny második fordulójába mindhárom kategóriában 9-9 termék jutott be, amelyeket sajtónyilvános zsűrizésen fognak elbírálni a szakemberek.
A legjobb péktermékek legjobbját június 6-án sajtónyilvános bírálaton választják ki a szakemberek.

Ez is érdekelheti: