0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. július 24.

Barack-barát tippek – ha így tárolod, biztosan friss marad!

Nyakunkon a nyár és vele együtt a lédús vitaminbombák ideje. Íme, néhány tipp, hogy a lehető legmegfelelőbben tárolhasd a megvásárolt barackokat!

A forró hónapok alatt nincs is jobb, mint egy hideg, frissítő barack elmajszolása. Az ínyencek vaníliafagylalttal, a kísérletezők tortában, az egészségtudatosak házi granolával és natúr joghurttal fogyasztják – de önmagában, desszertként is megállja a helyét. Míg a barack év közben lekvárként köszön vissza a polcokról, nyáron végre kihasználhatjuk, hogy szezonja van és fogyaszthatjuk frissen!

barack

A Taste of Home cikke alapján megosztunk néhány fontos lépést, mely segít, hogy minél tovább megőrizhesse frissességét a napérlelte kedvenc.

Ha azt szeretnénk, hogy megérjen

Az üzletek többségében még éretlen barackokkal találkozhatunk, de egy kis trükkel gondoskodhatunk róla, hogy otthon aztán minél előbb beérjen a gyümölcs.

Ha a barack papírzacskóban van, a képződő etilén gáz hatására gyorsabban megérik.

Ehhez az is fontos, hogy ne hűtőben, hanem inkább a konyhapulton tároljuk.

barack

Ha már érett a barack

Az érett barackot minél előbb érdemes elfogyasztani, mivel a gyümölcs vékony héja miatt könnyen sérül. Ám ha mégis tárolnánk,

érdemes hűtőbe helyezni, mivel a hideg levegő lassítja az érést.

Ne lepődjünk meg, ha a hűtőben tartott gyümölcsünk elveszti tökéletes formáját és ráncos külsőt vesz fel! A hideg ugyanis dehidratálja, azaz a barack veszít nedvességtartalmából.

barack

Forrás: magyarmezogazdasag.hu/tasteofhome.com

Magazin ajánló: