A forró hónapok alatt nincs is jobb, mint egy hideg, frissítő barack elmajszolása. Az ínyencek vaníliafagylalttal, a kísérletezők tortában, az egészségtudatosak házi granolával és natúr joghurttal fogyasztják – de önmagában, desszertként is megállja a helyét. Míg a barack év közben lekvárként köszön vissza a polcokról, nyáron végre kihasználhatjuk, hogy szezonja van és fogyaszthatjuk frissen!
A Taste of Home cikke alapján megosztunk néhány fontos lépést, mely segít, hogy minél tovább megőrizhesse frissességét a napérlelte kedvenc.
Ha azt szeretnénk, hogy megérjen
Az üzletek többségében még éretlen barackokkal találkozhatunk, de egy kis trükkel gondoskodhatunk róla, hogy otthon aztán minél előbb beérjen a gyümölcs.
Ehhez az is fontos, hogy ne hűtőben, hanem inkább a konyhapulton tároljuk.
Ha már érett a barack
Az érett barackot minél előbb érdemes elfogyasztani, mivel a gyümölcs vékony héja miatt könnyen sérül. Ám ha mégis tárolnánk,
Ne lepődjünk meg, ha a hűtőben tartott gyümölcsünk elveszti tökéletes formáját és ráncos külsőt vesz fel! A hideg ugyanis dehidratálja, azaz a barack veszít nedvességtartalmából.