És akár még azt is a teaszertartás részévé tehetjük, hogy kisétálunk a kertbe, és megkeressük azt a növényt, amelyet megkívántunk, vagy amelyre abban a pillanatban szükségünk van. teát
Elragadóan ízletes teák
A gyümölcsök jelentős része, virágok sokasága és a kedvelt fűszernövények tucatjai használhatók teázáshoz. Melegen ajánlott, kipróbálni a gyógy- és fűszernövényeket frissen is, mivel azok sokkal több ízes és illatos vegyületet tartalmaznak, mint a szárítmányok.
Ahogy mindjárt látni fogjuk, friss teát készíteni pedig nem is olyan bonyolult. Sőt inkább szórakoztató, izgalmas és könnyen rá lehet szokni.
Málnás citromverbéna-tea
Tegyünk egy kancsóba 10 szem érett málnát, nyomkodjuk össze. Adjunk hozzá 30 citromverbéna levelet és 400 ml forró víz felhasználásával készítsünk teát. Öt perc múlva szűrjük csészékbe. Ízlés szerint édesíthetjük. Fogyaszthatjuk melegen, de akár kihűtve is.
Mogyorós-szilvás gyönyör
Öntsünk rájuk 120 ml forrásban levő vizet és hagyjuk állni. Egy másik kancsóba szórjunk 3 ½ evőkanál fehér teát (Shou Mei), öntsük fel 750 ml 85 °C- os vízzel és 3 percig hagyjuk állni. Szűrjük a teát a gyümölcsökre, és áztassuk együtt további 1 percig. Forrón, csinos csészékben kínáljuk a szűrletet.
Marokkói mentatea
2 teáskanál zöld teára öntsünk 3,5 dl forrásban levő vizet, hagyjuk állni 15 percig. Szűrjük át, majd forraljuk fel 5 teáskanál nádcukorral.
Kisebb hőálló poharakban szervírozzuk, magasról, vékony sugárban öntve, többször újratöltve.
Gyümölcsös kert
Tegyünk egy kancsóba fél almát és fél zamatos őszibarackot felszeletelve, illetve 3 szem szamócát feldarabolva. Öntsünk a gyümölcsökre 300 ml forrásban levő vizet, áztassuk fél, vagy akár egy órán keresztül, majd szűrjük le.