0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. július 21.

Teaszertartás nyáron? 6 mennyei tea, kizárólag friss és szezonális gyümölcsből

Ha korábban csak filteres, vagyis csak szárított növényekkel készített teát ivott, itt a kitűnő alkalom arra, hogy kipróbálja a friss gyógynövényekből és gyümölcsökből készített, természetesen zamatos italokat!

És akár még azt is a teaszertartás részévé tehetjük, hogy kisétálunk a kertbe, és megkeressük azt a növényt, amelyet megkívántunk, vagy amelyre abban a pillanatban szükségünk van. teát

Elragadóan ízletes teák

A gyümölcsök jelentős része, virágok sokasága és a kedvelt fűszernövények tucatjai használhatók teázáshoz. Melegen ajánlott, kipróbálni a gyógy- és fűszernövényeket frissen is, mivel azok sokkal több ízes és illatos vegyületet tartalmaznak, mint a szárítmányok.

Az illékony összetevők egy része szárítás közben sajnos elpárolog.

Ahogy mindjárt látni fogjuk, friss teát készíteni pedig nem is olyan bonyolult. Sőt inkább szórakoztató, izgalmas és könnyen rá lehet szokni.

málna teát friss gyümölcsbőlMálnás citromverbéna-tea

Tegyünk egy kancsóba 10 szem érett málnát, nyomkodjuk össze. Adjunk hozzá 30 citromverbéna levelet és 400 ml forró víz felhasználásával készítsünk teát. Öt perc múlva szűrjük csészékbe. Ízlés szerint édesíthetjük. Fogyaszthatjuk melegen, de akár kihűtve is.

Mogyorós-szilvás gyönyör

Tegyünk egy kannába 2 feldarabolt szilvát és 2 evőkanál natúr, pörkölt mogyorót.

Öntsünk rájuk 120 ml forrásban levő vizet és hagyjuk állni. Egy másik kancsóba szórjunk 3 ½ evőkanál fehér teát (Shou Mei), öntsük fel 750 ml 85 °C- os vízzel és 3 percig hagyjuk állni. Szűrjük a teát a gyümölcsökre, és áztassuk együtt további 1 percig. Forrón, csinos csészékben kínáljuk a szűrletet.

menta teát friss alapanyagokbólMarokkói mentatea

2 teáskanál zöld teára öntsünk 3,5 dl forrásban levő vizet, hagyjuk állni 15 percig. Szűrjük át, majd forraljuk fel 5 teáskanál nádcukorral.

Tegyünk egy kis marék marokkói mentát egy kancsóba és forrázzuk le az édes teával.

Kisebb hőálló poharakban szervírozzuk, magasról, vékony sugárban öntve, többször újratöltve.

Gyümölcsös kert

Tegyünk egy kancsóba fél almát és fél zamatos őszibarackot felszeletelve, illetve 3 szem szamócát feldarabolva. Öntsünk a gyümölcsökre 300 ml forrásban levő vizet, áztassuk fél, vagy akár egy órán keresztül, majd szűrjük le.

Nagyon kellemes üdítő nyáron.
Forrás: magyarmezogazdasag.hu

Magazin ajánló: